Mainos

Sri Lanka suree tuhoisien terrori-iskujen uhreja – maan johto pyytää kansainvälistä apua tutkintaan

1:58
Sri Lankan hallitus uskoo, että iskujen takana on paikallinen radikaali NTJ-muslimiryhmä.

Sri Lankassa vietetään tänään kansallista surupäivää tuhoisien terrori-iskujen uhrien muistolle.

Sri Lankan hallitus uskoo, että iskujen takana on paikallinen radikaali NTJ-muslimiryhmä. Iskuissa on kuollut yli 300 ihmistä, kertoo Washington Post. Lisäksi noin 500 on saanut eriasteisia vammoja.

Kuolonuhreista 37 oli ulkomaalaisia. Uhrien joukossa on muun muassa Intian, Britannian, Turkin, Australian, Japanin, Portugalin ja Tanskan kansalaisia.

Sri Lankan hallituksen mukaan kaikkien tiedossa olevien itsemurhapommittajien uskotaan olleen srilankalaisia. Heidän epäillään kuitenkin saaneen apua kansainväliseltä verkostolta. Maan presidentin odotetaan tapaavan tänään eri maiden diplomaatteja pyytääkseen kansainvälistä apua iskujen tutkintaan.

Yli 20 ihmistä on otettu kiinni iskuihin liittyen.

Viranomaisia varoitettiin mahdollisista hyökkäyksistä

Kansainvälinen rikospoliisijärjestö Interpol lähettää tutkijaryhmän Sri Lankaan auttamaan paikallisia viranomaisia iskujen tutkimuksissa. Ryhmän mukana on muun muassa asiantuntijoita, jotka ovat erikoistuneet katastrofeissa kuolleiden tunnistamiseen.

Aiemmin on paljastunut, että ulkomainen tiedustelupalvelu oli varoittanut Sri Lankan viranomaisia NTJ:stä. Pääministeri Ranil Wickremesinghe on myöntänyt, että etukäteistietoa mahdollisista hyökkäyksistä oli olemassa.

– Meidän täytyy selvittää, miksi asiaankuuluviin varotoimiin ei ryhdytty, hän sanoi.

Iskut olivat pahin hyökkäys maan kristittyä vähemmistöä vastaan. Kristittyjä on noin seitsemän prosenttia maan 21 miljoonasta asukkaasta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja