Yksi Sri Lankan itsemurhapommittaja pidätettiin ja vapautettiin ennen iskuja – tekijän isä pidätettiin epäiltynä avunannosta ja yllytyksestä

Srilankalaista kuparitehdasta tutkitaan terrori-iskuun liittyen 1:04
Srilankalaista kuparitehdasta tutkitaan terrori-iskuun liittyen.

Yksi Sri Lankan terrori-iskun tekijöistä pidätettiin ja vapautettiin ennen iskun tekoa, kertoo yhdysvaltalainen CNN.  Sen mukaan pidätetty ja vapautettu itsemurhapommittaja oli rikkaan maustekauppiaan poika.

CNN ei kerro, milloin itsemurhapommittaja oli pidätettynä tai milloin hänet vapautettiin. Itsemurhapommittaja oli toinen rikkaan maustekauppiaan Mohamed Yusuf Ibrahimin pojista, jotka räjäyttivät itsensä sunnuntain hyökkäyksissä.

Ibrahim on pidätettynä epäiltynä avunannosta ja yllytyksestä terrori-iskuun.

Sri Lankan pääministerin Ranil Wickremesinghen mukaan epäillyt pommittajat olivat ylempää keskiluokkaa, hyvin koulutettuja ja hyvin toimeentulevia henkilöitä. Osa heistä oli hankkinut koulutuksensa ulkomailta.

Wickremesinghe kertoo CNN:lle, että että useat terroriepäillyt olivat poliisin seurannassa, mutta virkavallalla ei ollut tarpeeksi todisteita terroristien pidättämiseen.

Uudet terrori-iskut mahdollisia

Tällä hetkellä Sri Lankassa on meneillään valtava tutkintaoperaatio, jossa muun muassa Iso-Britannian Scotland Yard ja Yhdusvaltojen liittovaltion poliisi FBI avustavat. Yli 70 henkilöä on pidätetty. Suuri osa heistä on terroriepäiltyjen perheenjäseniä ja ystäviä.

Yksikään pidätetyistä ei ole ulkomailta.

Tutkinnassa selvitetään, kuinka vähän tunnettu terroriryhmä onnistui tekemään suuren ja koordinoidun iskun. Tutkinnassa on tähän mennessä selvinnyt, että terroriryhmä räjäytti kokeeksi moottoripyörän aiemmin helmikuussa.

Pääministeri Wickremesinghe varoitti, että uudet terrori-iskut maassa ovat mahdollisia, mutta poliisi tekee kaikkensa estääkseen ne.

Pääsiäisen terrori-iskuissa kuoli ainaki 359 ihmistä. Lisäksi yli 500 loukkaantui.

Lue myös:

    Uusimmat