Mainos

Spanieli Bosse tukehtui eläinlääkärin pöydälle omistajan laiminlyöntien takia – miehelle pysyvä eläintenpitokielto

7:58

Vuonna 1956 syntynyt mies tuomittiin Espoon käräjäoikeudessa ehdolliseen vankeuteen tämän koiran kuoltua hoidon laiminlyöntien vuoksi.

Video: Eläinsuojeluvalvojien tietojen mukaan eläinten pahoinpitely ja julma kohtelu on lisääntynyt.

Kyseessä ollut cavalier kingcharlesinspanieli Bosse oli miehen anopin, mutta sen hoito oli jäänyt miehen ja tämän puolison harteille anopin liikkumiseen liittyvien ongelmien vuoksi. Kahden vuoden ajan miestä oli toistuvasti käsketty viemään koira saamana hoitoa suun pitkäaikaiseen tulehdukseen ja sen sydänoireisiin. Mies oli laiminlyönyt hoidon antamisen.

Koiran tila kävi ilmi, kun kaupungineläinlääkäri teki vuonna 2014 tarkastuskäynnin miehen luo kissasta tehdyn ilmoituksen vuoksi. Paikalla hän huomasi vuonna 2007 syntyneen koiran, jonka huomasi olevan vakavasti sairas.

Vakavan ientulehduksen vuoksi esimerkiksi koiran etu- ja kulmahampaat olisi pitänyt poistaa. Koira määrättiin vietäväksi hoitoon. Koira päätyikin muutamia kertoja hoitoon, mutta päävaivoja ei ratkaistu. Kehtouksia hoidon hankkimiseen annettiin useasti myös tämän jälkeen.

Koira tukehtui hitaasti eläinlääkäriin

Vuonna 2016 mies viimein vei koiran saamaan apua vastaanotolta. Shokkitilassa ollut koira haukkoi henkeään.

– Koira oli tukehtumaisillaan, eikä sitä enää voitu pelastaa, vaan koira menehtyi eläinlääkärin pöydälle, tuomiossa todetaan.

Selvisi, että oireet olivat ilmenneet yöllä, mutta mies oli silti tuonut koiran vasta kello kahdelta päivällä.

Ruumiinavauksessa koiran todettiin kuolleen hitaasti tukehtumalla. Kuolintapaa kuvailtiin tuskalliseksi ja koiralle voimakasta pitkittynyttä kärsimystä aiheuttavaksi.

Eläinlääkäri: Kuolema oli julma

Koiralla todettiin olleen monenlaisia sydämen ongelmia. Lisäksi sen mahalaukusta löytyi koiralle sopimatonta ravintoa, kuten muovinen makkarankuori. Kuoleman aiheutti koiran keuhkojen hidas täyttyminen nesteellä. Koira olisi pitänyt viedä hoitoon viikkoja ennen kuolemaa. Kaupungineläinlääkäri kuvaili kuolemaa sanalla julma.

Mies tuomittiin eläinsuojelurikoksesta 30 päivän ehdolliseen vankeuteen, minkä lisäksi hänet määrättiin pysyvään koiria koskevaan eläintenpitokieltoon.

Tapauksesta uutisoi aiemmin Helsingin Sanomat.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja