"Space Force" ei ole leikkiä: Yhdysvallat perusti avaruusvoimat – Elon Musk luonnehtii joukkoja kahdella sanalla

0:46
Video: Yhdysvallat on testaillut avaruuskonetta, joka on viettänyt pitkiä aikoja avaruudessa.

"Space Force" kuulostaa nimensä puolesta tietokonepeliltä tai takavuosien scifi-sarjalta oheistuotteineen ja muovisine lelusarjoineen.

Nyt on kuitenkin siirrytty leikkimään isommalle hiekkalaatikolle, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump myönsi virallisesti rahoituksen avaruuteen erikoistuneelle armeijan joukko-osastolle.

Trumpin mukaan Yhdysvallat eivät johda avaruuskehitystä riittävästi. Ilmavoimien alaisuuteen sijoitetun US Space Forcen tarkoitus onkin varmistaa Yhdysvaltojen ylivoima avaruudessa.

Space Forcen ensimmäisen vuoden rahoitus on 40 miljoonaa dollaria, mikä on varsin vaatimaton osuus maan 738 miljardin dollarin (665 miljardia euroa) sotilasbudjetista. 

Vertailun vuoksi, pelkkä Yhdysvaltain sotilasbudjetti on yli kymmenkertainen koko Suomen valtion budjettiin  verrattuna.

Joukot eivät ole avaruudessa

Space Forcea ei ole tarkoitettu lähettämään joukkoja kiertoradalle.

Sen sijaan se pyrkii suojelemaan Yhdysvaltain satoja tietoliikenne- ja valvontasatelliitteja samaan aikaan kun muut suurvallat ovat kehittäneet omaa avaruusosaamistaan. 

Tosielämän Tony Starkiksi luonnehdittu miljardööri, SpaceX-avaruusyhtiön toimitusjohtaja Elon Musk luonnehtii uutta Space Forcea varsin ytimekkäästi. Musk tviittaa, että kyseessä on avaruuslaivaston alku.

​​​​​​​

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja