Sotkamossa alkoi nikkelin tuotanto

Talvivaaran Kaivososakeyhtiö aloitti tänään nikkelin ja sinkin tuotannon Sotkamon Talvivaarassa. Tuotannon laajentamistakin suunnitellaan jo.

- Selvitämme sekä nikkelin tuotannon kasvattamista että mangaanin tuotannon aloittamista, kertoi yhtiön toimitusjohtaja Pekka Perä.

Kaivoksen tuotanto pääsee täyteen vauhtiin vuoteen 2010 mennessä. Talvivaaran osuus maailman nikkelin tuotannosta nousee nykyisellä kapasiteetilla noin 2,3 prosenttiin. Talvivaara investoi kaivokseen noin 450 miljoonaa euroa.

Perän mukaan poikkeuksellisen nopealla aikataululla toteutettu jättihanke käynnistyi täsmälleen aikataulussa ja budjetissa. Talvivaara on Suomen viime vuosien suurimpia teollisia investointeja. Kaivosalueen pinta-ala on 61 neliökilometriä ja rakennettavien maa-alueiden pinta-ala 20 neliökilometriä.

Talvivaaran ajoitus osui rahoituskriisin kannalta nappiin. Yhtiö ehti järjestää hankkeen rahoituksen viime vuoden keväällä ennen kriisin alkamista.

Malmien ja metallien tuotantokapasiteetti ei kasva niin nopeasti kuin kysyntä. Kysynnän kasvun vuoksi jatkossa joudutaan myös hyödyntämään aiempaa kalliimpia esiintymiä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja