Sotkamon Jymy teki dramaattisen tempun – mestaruus enää yhden voiton päässä

Sotkamon Jymy on enää voiton päässä pesäpallon miesten Suomen mestaruudesta. Jymy otti loppuottelusarjan toisen voittonsa, kun se kukisti kotikentällään Vimpelin Vedon 1–0. Sotkamo on voittanut SM-kultaa viimeksi vuonna 2020.

Sunnuntaina ottelun avausjakso päättyi 1–1. Toisella jaksolla Vimpeli eteni jo 2–0–johtoon.

Jymy ei kuitenkaan luovuttanut. Roope Korhonen löi kavennuksen, minkä jälkeen Sotkamossa nähtiin draamaa.

Vierasjoukkue Veto vetäytyi kolmannessa vuoroparissa jo rajojen tuntumaan, kun Jymyn Niilo Piiponniemi tuli viimeisenä lyöjänä lyöntivuoroon. Piiponniemi löi maalyönnin keskelle, minkä aikana Kalle Kuosmanen eteni kakkospesältä aina kotiin asti.

Piiponniemi oli ottelun hahmo, kun hän löi neljännen aloittavalla Roope Korhosen kotiin. Toinen jakso Jymylle 3–2 ja ottelu jaksoin 1–0.

Mestaruus on katkolla ensi lauantaina Vimpelissä. Vimpeli puolustaa mestaruuttaan, mutta sen pitää voittaa kolme ottelua peräkkäin yltääkseen mestaruuden uusimiseen.