Sote-alan opiskelijat napattiin koronan vuoksi töihin Pohjois-Karjalassa – "Teimme sellaisen päätöksen, että kaikille tarjotaan töitä"

1:45
Pohjois-Karjalassa palkattiin satoja opiskelijoita koronatöihin – työnantaja varautuu henkilöstön poissaoloihin

Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita on ryhdytty haalimaan töihin koronapandemian takia jo ennen valmistumista. Pohjois-Karjalassa sote-kuntayhtymä (Siun Sote) sopi oppilaitosten kanssa opiskelijoiden harjoittelun keskeyttämisestä. Töihin palkataan nyt satoja opiskelijoita.

– Sähköpostiin tuli ilmoitus, että Siun Sote päättää lopettaa kaikki harjoittelut ja osastonhoitaja tuli myös keskustelemaan siitä, kertoo siltä istumalta valmiina töihin ollut lähihoitajaopiskelija Salla Martiskainen. Sairaanhoitajaopiskelija Hannele Nupponen kertoo, että sopimus oli allekirjoitettu eilen ja tänään hän oli jo ensimmäistä päivää työssä.

Rekrytointi eteni nopeasti ja mittakaavakin on iso. Työnantaja päätti iskevä, ennen kuin valmistuvat opiskelijat hajautuvat muille alueille.

– Meillä on noin 380 amk-tasoista opiskelijaa parhaillaan jo harjoittelussa ja noin 100 lähihoitajaa ja teimme sellaisen päätöksen, että kaikille tarjotaan töitä, Siun Soten henkilöstöjohtaja Johanna Bjerregård Madsen kertoo.

Kuntayhtymä varautuu poikkeuksellisella rekrytoinnilla oman henkilöstönsä poissaoloihin ja vahvistaa samalla varahenkilöstöä. Opiskelijat toimivat sijaisina osaamisen perusteella.

Katso koko juttu videolta!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja