Mainos

Sotaveteraaneista kohta kolmannes on naisia

Elossa olevista sotaveteraaneista yhä useampi on nainen. Suomen Sotaveteraaniliiton puheenjohtajan Aarno Lammen mukaan sodista palasi lähes 700 000 miestä ja noin 200 000 puolustustehtävissä ollutta naista. Veteraaneja on joukossamme enää 170 000, ja heistä kohta kolmannes on naisia.

-Veteraanien omista tehtävistä tärkein on yhteydenpito ikääntyneisiin aseveljiin ja veteraanisisariin, etteivät he tuntisi itseään unohdetuiksi ja syrjityksi, Lampi muistutti sotaveteraaniviikon päätösjuhlassa Oululaisissa tänään. Samalla juhlittiin Oulaisten Sotaveteraanit ry:n 35-vuotistaivalta.

Lampi totesi juhlapuheessaan, että veteraaneilla on myös kasvatustehtävä. Heidän velvollisuutenaan on kertoa nuorille kokemukset sodan vuosilta ja jälleenrakentamisen ajoilta. Näin nuoret huomaavat, kuinka pienikin kansa voi säilyttää itsenäisyytensä ja menestyä. Lammen mielestä osa kasvatustehtävää on veteraanien muistojen kokoaminen yhtenäiseksi kokoelmaksi, sukuaarteeksi tuleville sukupolville.

Suomen Sotaveteraaniliitto ja sen jäsenyhdistykset viettivät talvisodan päättymisen muistopäivän sisältävää sotaveteraaniviikkoa nyt 33. kerran. Viikon avajaisjuhla pidettiin Lemillä 7. maaliskuuta. Suomen Sotaveteraaniliiton jäseninä on 22 sotaveteraanipiiriä sekä 399 sotaveteraaniyhdistystä. Yhdistyksissä on jäseniä 82 000.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.