Mainos

Sota Kiinan ja Googlen välillä kiihtyy

Googlen ja Kiinan sensuuriviranomaisten välinen sota kiihtyy ja saa mitä erikoisempia piirteitä. Nyt täällä olevien toimittajien gmail-sähköposteja on alettu hakkeroida ja lähettää edelleen tuntemattomiin osoitteisiin. Pekingin kansainvälinen toimittajayhdistys varoittaa kirjeenvaihtajia tästä ja toteaa, että journalistit ovat olleet kasvavan hakkeroinnin kohteina viimeiset kaksi vuotta.

Myös hallituksen propagandaosasto on puuttunut Googlen uutisointiin kieltämällä vastedes kiinalaista mediaa käsittelemästä aihetta. Tämä on sitä uutta kiinalaista avoimuutta, jota varsinkin ennen Pekingin olympialaisia mainostettiin. Tavallisesti propagandaosasto antaa tällaisen määräyksen, kun se pelkää jonkun skandaalin paljastuvan ja pahenevan.

Neljä vuotta kestänyt taival Kiinassa näyttää nyt päättyvän ja Google sulkee toimistonsa Pekingissä. Samalla se luopuu noin 40 prosentin markkinaosuudestaan Kiinan internetmarkkinoilla.

Google ei ole ollut mikään sananvapauden esitaistelija Kiinassa. Se on neljän vuoden ajan suostunut sensuroimaan Google.cn sivujaan ja alistunut näin kommunistipuolueen määräysvaltaan.

Mutta Googlen toimintaa on silti häiritty alusta lähtien. Välillä sivuille ei ole päässyt lainkaan. Nyt sen gmail sähköposteihin on yritetty ja osittain päästykin murtautumaan. Hakkerointi on ollut taitavaa ja johdettua, Google kertoi viime viikolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.