Mainos

Sosiaalinen media kuohuu: Oppositiopoliitikot povaavat hallituksen kaatumista

Europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon valinta perussuomalaisten puheenjohtajaksi sai sosiaalisessa mediassa kommentoineet opposition kansanedustajat uskomaan uusiin vaaleihin.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson tviittasi, että uusille vaaleille on tilausta, sillä perussuomalaisista tulee selkeämmin rasismilla ratsastava puolue. Syyttävä sormi osoittaa kohti väistynyttä puheenjohtaja Timo Soinia, joka Anderssonin mukaan antoi halla-aholaisille tilaa puolueessa saadakseen ääniä.

Nyt Andersson penää vastuuta muilta hallituspuolueilta.

– Nyt punnitaan keskustan ja kokoomuksen todelliset arvot. Jatkavatko hallituksessa Halla-ahon johtaman PS:n kanssa vai tuleeko uudet vaalit, Andersson kirjoittaa Twitterissä.

Halla-ahon valinta testaa hallitusta

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö toistaa Facebook-päivityksessään näkemyksen siitä, että Halla-ahon valinta on testi hallitukselle. Niinistön mukaan Halla-ahon linja on ihmisiä jakava, Suomen kansainvälistä asemaa sulkeva ja vähemmistöjen asemaa heikentävä.

– Halla-ahon linjaa ajavan puolueen hyväksyminen hallitusvastuuseen olisi selän kääntämistä kaikelle sille, mikä on Suomelle hyvinvointivaltiona ja tasa-arvoisena maana arvokasta, Niinistö kirjoittaa.

Onko lähtölaskenta alkanut?

Myös Eero Heinäluoma (sd.) kommentoi pian Halla-ahon valinnan jälkeen, että hallituksen lähtölaskenta on alkanut.

Ilonkiljahduksia ei kuultu Twitterissä myöskään keskustan Antti Kaikkoselta, joka totesi viisaimmaksi nukkua yön yli, ehkä kahdenkin.

Puheenjohtajataistelussa Halla-ahon haastanut Sampo Terho sen sijaan onnitteli ensimmäisellä kierroksella vaalit voittanutta kilpakumppaniaan.

– Puheenjohtajakisa on ohi, onnittelut Jussille! Nyt yhdessä eteenpäin! Terho kirjoitti Twitterissä.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.