Soppaa Kaapista ja Makkaravartaat ja lämmin leipä grillillä 26.7.1999

toim. Ari Malmberg
vieraana toimittaja Tiina Klemettilä, joka valmistaa soppaa yllätysvieraille.

1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
3 porkkanaa
pala palsternakkaa
3 sipulia varsineen
2 valkosipulin kynttä
vettä
2 dl erilaisia pastoja
lihaliemikuutio
oreganoa
mustapippuria
n. 300 g jauhelihaa

Kuori porkkanat ja valkosipulin kynnet. Leikkaa ne ja sipulit viipaleiksi. Kuutioi palsternakka pieniksi kuutioiksi. Kuumenna kattilassa tomaattimurska, lisää kasvikset ja valkoiset pavut. Lisää vettä sopivasti.Tee jauhelihasta pieniä pyöryköitä. Lisää keittoon pasta ja jauhelihapyörykät. Keitä kypsiksi.

Makkaravartaat ja lämmin leipä grillillä


3-4 erilaista makkaraa
4 viljan paahtoleipä viipaleina
margariinia tai voita
yrttejä ja valkosipulia
Laita erilaisia makkaroita sopivina suupaloina grillitikkuihin. Grillaa makkaratikut. Voitele paahtoleipäviipaleita kevyesti margariinilla tai voilla. Ripottele päälle yrttejä ja murskattua valkosipulia.
Kokoa paahtoleipä alkuperäiseen muotoonsa ja kääri leipä folioon. Paista paahtoleipää hetki joka puolelta grillissä.

Tarjoa tikkujen kanssa salaattia, johon voit laittaa vesimelonia, omenaa, porkkanaa ohuina siivuina ja vihreää salaattia.

Lue myös:

    Uusimmat