Sopiiko muotoja korostava korsetti Linnan juhliin, suunnittelija Kisu Korsi?

Muotisuunnittelija Kisu Korsi loihtii tänä vuonna kaksi asua Linnan juhliin, joiden salaisuus piiloutuu kankaiden alle; tiukkaakin tiukemmat, mutta loistavasti istuvat mittatilauskorsetit tukevat kantajaansa kunnialla. Miksi korsetti on loistava asuvalinta myös Linnan juhliin?

Suunnittelija Kisu Korsin yhdeksi tavaramerkiksi muodostuneet korsetit jatkavat voittokulkuaan Linnan juhlissa. Koska Linnan juhlien kutsukortissa asutoivomuksena naisille oleva "juhlapuku" tarkoittaa sitä, että nainen pukeutuu täyspitkään juhlavasta materiaalista valmistettuun avonaiseen tai olkaimettomaan pukuun, on korsettimainen yläosa oikein oiva valinta.

– Korsetit ovat aina läsnä, kun puhutaan juhlapukeutumisesta. Ne eivät pakolla näy päällepäin, vaan ne ovat asun alla antamassa muodon ja tuen. Päällepäin asu näyttää herkältä ja laskeutuu kauniisti, Korsi kertoo.

Korsetit tuovat kantajalleen salakavalasti ryhtiä, korostaen samalla naisellisia muotoja. Lantiota, vatsaa, vyötäröä ja povea muokkaava mittatilauskorsetti on juhlava, eikä lainkaan epämukava.

– Korsetti korostaa upeasti vartalonlinjoja. Millään muulla asulla ei saada yhtä hyvää tukea kuin aidolla korsetilla, Korsi kertoo.

Loistavasti istuvan korsetin hyviin puoliin kuuluu, ettei sitä tarvitse esimerkiksi nykiä koko ajan ylöspäin.

– Puvun nykiminen ja nostaminen näyttää todella tylsältä. Silloin ei asussa myöskään viihdy. Tärkeintä on, puvussa on niin mukava olla, että sen suorastaan unohtaa. Silloin myös tuntee itsensä kauniiksi.

Korsi muistuttaa, että juhlapukeutuminen lähtee hyvin istuvista, oikean kokoisista alusvaatteista.

– Se on aivan kuin talon rakentaminen: jos perustukset ovat huonot, ei seiniä kannata tapetoida. Siksi alusvaatteiden tulee kompata puvun kanssa: neuvonkin asiakkaita hankkimaan oikean kokoiset liivit, Korsi kuvailee.

Oikean korsetin alla ei kuitenkaan rintaliivejä tarvita.

– Korsetin hyviin puoliin kuuluu myös, että ne antavat mahtava vapaudentunteen esimerkiksi rintaville naisille: olkapäät saa jättää rohkeasti vapaaksi sekä korostaa uljaasti omaa dekoltee-aluetta, eikä tarvitse kärsiä huonosti istuvista rintaliiveistä tai hiertävistä olkaimista. Se vapaudentunne on suorastaan riemastuttavaa.

Lue myös:

Linnan juhlat 2011:


Seuraa Linnan juhlia Mert Otsamon ja hiusstylisti Tom Wennerstrandin kanssa. Livekommentointi 6.12. klo 18 alkaen www.mtv3.fi/linnanjuhlat -sivustolla!

AVA

Kuvat: Jenni Virta /Iloinen Liftari

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja