Mainos

Sonera-yhtiö korvauksiin Saksassa

Teleyhtiö Soneran Saksassa osittain omistama ja toimintansa lopettanut teleyhtiö Quam maksaa 150 miljoonan euron korvaukset hollantilaiselle E-Plusalle siitä, ettei yhtiö rakenna kolmannen sukupolven (umts) matkapuhelinverkkoa Saksaan.

Quamin ja E-Plusan oli määrä rakentaa verkko yhdessä. Sonera ja espanjalainen Telefonica Moviles pääsivät E-Plusan kanssa sopimukseen korvauksen maksamisesta tänään.

Hollantilaisyhtiö saa rahat joulukuun loppuun mennessä. Lisäksi E-Plusalla on oikeus ottaa hallintaansa joitakin Quamin umts-asemapaikkoja, jos ne sopivat yhtiön verkkosuunnitelmiin. E-Plus on osa teleyhtiö KLN:ää. Koska korvaus menee Quamin pussista, siitä ei aiheudu kuluja Soneralle.

Quamin alasajo ratkesi samalla kun Telefonica ja Sonera päättivät kesällä nollata Saksan umts-lupaan menneet rahat. Lupa maksoi melkein 8,5 miljardia euroa. Soneran osuus siitä on hieman päälle 3,6 miljardia euroa.

Saksan viranomaiset eivät ole hyväksyneet luvan edelleen myyntiä, joten se on edelleen Quamilla. Luvan saaneiden verkon olisi katettava 25 prosenttia Saksan väkimäärästä ensi vuoden loppuun mennessä.

Uutistoimisto Reutersin mukaan E-Plus laski saavansa 750 miljoonan euron säästöt yhteistyöstä Quamin kanssa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.