Mainos

Sonera: Neuvottelut verkkovierailusta jatkuvat

Sonera jatkaa Kilpailuviraston aloitteen johdosta neuvotteluja verkkovierailusta Telian kanssa, kertoo johtaja Matti Makkonen Sonerasta.

Neuvottelujen jatkuminen Telian kanssa on tervetullut askel kaupallisen hinnan määrittelemiseksi kansalliselle verkkovierailulle, katsoi Makkonen. Makkosen mukaan kilpailuviraston tänään julkistetussa verkkovierailukiistaa koskevassa vastinepyynnössä on hyväksytty Soneran keskeisin vaatimus, jonka mukaan verkkovierailulle tulee voida määritellä erikseen hinta taajama- ja haja-asutusalueilla.

Telia keskeytti Soneran kanssa verkkovierailusta käymänsä neuvottelut juhannuksen alla, sanoi Makkonen. Sen jälkeen ei neuvotteluja ole käyty. Soneralla ja Telia Finlandilla ei ole matkaviestintää koskevaa kansallista tai kansainvälistä verkkovierailusopimusta. Soneran mielestä matkaviestinnän verkkokilpailulle pohjautuva kilpailu toimii erittäin hyvin.

Kansainvälisesti halpojen puhelujen hintojen lisäksi kilpailun toimivuudesta on Makkosen mukaan osoituksena maailman korkein matkaviestinnän penetraatioaste, yli 60 prosenttia. Suomessa kynnys matkaviestintäoperaattoritoiminnan aloittamiseksi on kansainvälisesti katsottuna erittäin matala, koska toimiluvista ei peritä lisenssimaksuja, Makkonen sanoi.

-Telialla olisi ollut jo vuosia mahdollisuus halutessaan aloittaa oma valtakunnallinen palvelutarjonta, katsoi Makkonen. Hän huomautti Soneran matkaviestinverkon kattavan 95 prosenttia Suomen pinta-alasta, kun Telian verkolla on kattavuutta vain Suomen kolmessa runsasväkisimmässä kaupungissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.