Somessa levinnyt video hevosen kaltoinkohtelusta toi tallille Ratsastajainliiton varoituksen – liitto: Poliisi tutkii tapahtumia

Suomen Ratsastajainliitto (SRL) antoi jäsentallilleen varoituksen sen ratsastuksenohjaajan kohdeltua hevosta sopimattomasti.

MTV Uutiset kertoi joulukuun lopussa tapauksesta, jossa ratsastustallilla kuvatuissa videoissa näkyy hevosen kaltoinkohtelua, kuten eläimen läimäyttäminen.

Ratsastajainliitto kertoo päättäneensä eilen antaneensa tallille varoituksen koskien talliyrittäjän vastuuta ratsastuksenohjaajansa toiminnasta. Talli on seuraavan vuoden ajan liiton tehostetussa seurannassa, joka tarkoittaa ylimääräisiä tallineuvontakäyntejä vähintään puolen vuoden välein. Seuraamuksilla pyritään tukemaan tallin kehittämistä.

Liiton tietojen mukaan talli oli jo aloittanut toimet tilanteen korjaamiseksi. Ratsastajainliitto kertoo, että videolla nähty ratsastuksenohjaaja ei enää ole tallin palveluksessa. 

– SRL:n kilpailusääntöjen mukaan hevosen sopimaton kohtelu on aina kiellettyä kilpailussa ja kilpailun ulkopuolella. Hevosen sopimatonta kohtelua on teko tai laiminlyönti, joka aiheuttaa tai uhkaa aiheuttaa hevoselle tarpeetonta kipua tai kärsimystä. Videoilla esiintyvä ratsastuksenohjaaja on SRL:n kilpailusääntöjen sitoma henkilö, liitto kertoo tiedotteessa.

Tiedotteessa liitto kertoo, että poliisi tutkii videolla nähtyä ratsastuksenohjaajan toimintaa.

Miksi ratsastamiseen on painoraja? Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri vastaa 2:03
Miksi ratsastamiseen on painoraja? Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri vastaa

Lue myös:

    Uusimmat