Somessa leviäviin häirintäsyytöksiin yhdistetty punk-artisti harkitsee oikeustoimia – näin asianajaja kommentoi tapausta MTV:lle

Suomalainen punk-artisti pohtii yhdessä asianajajansa kanssa, onko punkstoo-sometilin, oletettavasti häneen kohdistuvista väitteistä, kyse mahdollisesti törkeästä kunnianloukkauksesta.

Punkstoo-Instagram-tilistä on noussut vain päivissä valtavan seurattu ilmiö. Tili sisältää useita kertomuksia, joissa käsitellään Suomen punkskenessä tapahtuneita häirintätapauksia. Päivityksissä puhutaan yksittäisten henkilöiden toimista ja laajemmasta häirintäilmiöstä.

Osa punkstoo-tilin sisällöstä on yhdistetty erääseen tunnettuun punk-bändien keulakuvana toimivaan artistiin. 

Häntä edustava asianajaja Hannu Kaitaluoma sanoo, että hän pohtii yhdessä edustamansa artistin kanssa, onko tilin väitteissä syytä epäillä törkeää kunnianloukkausta.

– Somessa on ollut kirjoittelua ilmeisesti joistakin noin 10 vuoden takaisista asioista, jotka eivät ole johtaneet mihinkään ja sen käsityksen perusteella mikä minulla niistä on, eivät lähellekään täytä minkään rikoksen tunnusmerkistöä. On absurdia, että asioita esitetään ja kommentoidaan totuuksina sosiaalisessa mediassa, Kaitaluoma vastaa MTV:lle sosiaalisessa mediassa esitettyihin väitteisiin.

Kaitaluoman mukaan hänen edustamaansa artistia kohtaan ei ole tällä hetkellä vireillä rikostutkintaa tapauksiin liittyen.

Valtavasti julkaisuja häirinnästä

Sosiaalisen median tilillä on jaettu runsaasti kuvakaappauksia nimettömistä tapauksista, joista osa käsittelee seksuaalista häirintää ja osa myös muuta väkivaltaa. Osa tapauksista käsittelee yksittäisiä musiikkipiireissä vaikuttavia henkilöitä ja osa yleisesti musiikkipiireissä tapahtuvaa häirintää.

Maanantai-iltapäivään mennessä tilillä on julkaisuja noin 90 kappaletta, vaikka se on perustettu vain muutamia päiviä sitten.

Joistain julkaisuista henkilöistä on saatettu puhua pelkällä kirjaimella tai kertoa muita tietoja esimerkiksi henkilön asemasta.

Kaitaluoman mukaan nimettömyydestä huolimatta on riittävästi tunnusmerkkejä siitä, että päivityksissä puhutaan hänen päämiehestään.

– Hän on kokenut sen valtavan ahdistavana. Hänestä on käytetty sanaa raiskaaja, joka on täysin totuuden vastainen ja se on ahdistanut häntä, Kaitaluoma puhuu artistin näkemyksestä tilanteesta.

Artisti kommentoi asiaa julkisuudessa myös Pää Kii -yhtyeen julkisen Facebook-päivityksen kautta.

– Pahoittelen kaikille loukkaamilleni ihmisille huonoa ja välinpitämätöntä käytöstäni. Törkeät minua vastaan esitetyt rikossyytteet kuitenkin kiistän.

---

Mikäli olet kokenut seksuaalista häirintää tai väkivaltaa, rikosuhripäivystys 116 006 palvelee kesällä suomeksi ma–pe klo 9–15 ja ruotsiksi klo 12–14. Puhelu on maksuton.

Raiskauskriisikeskus Tukinaisen kriisipäivystys seksuaalista väkivaltaa ja/tai hyväksikäyttöä kokeneille palvelee puhelinnumerossa 0800-97899.

Lue myös:

    Uusimmat