Some hullaantui Stubbin vierailusta Haaviston valvojaisissa – "Soisi tulevan perinne"

Stubb puhui Haaviston vaalivalvojaisissa: "Sä olet yksi hienoimmista ihmisistä" 3:16
Näin Stubb puhui Haaviston vaalivalvojaisissa.

Stubbin vierailua Haaviston vaalivalvojaisissa on pidetty arvostettavana ja uutena vientivalttina Suomelle.

Suomen 13:nneksi tasavallan presidentiksi valitun kokoomuksen ehdokas Alexander Stubbin vierailu vastaehdokas Pekka Haaviston (sit.) vaalivalvojaisissa kerää kiitosta sosiaalisessa mediassa.

Stubb vieraili Haaviston vaalivalvojaisissa ennen omiaan ja painotti, että jatkossa ei ole ”Alexin tiimiä tai Pekan joukkuetta” vaan että ”meillä on vain ja ainoastaan Suomen joukkue”.

– Sä olet yksi hienoimmista ihmisistä, jonka olen koskaan tavannut, Stubb kehui Haavistoa.

Sosiaalisessa mediassa Stubbin elettä on pidetty arvostettavana.

– Stubbin vierailu ja sanat Haaviston vaalivalvojaisissa todella arvostettava ja hieno ele. Tästä Alexin ja Pekan sopimuksesta soisi tulevan perinne, kirjoittaa vihreiden kansanedustaja Atte Harjanne viestipalvelu X:ssä.

– Stubbin vierailu ja puhe Haaviston vaalivalvojaisissa on hieno uusi vientivaltti Suomelle, kirjoittaa entinen politiikan- ja taloustoimittaja, nykyinen Teknologiateollisuuden viestintäpäällikkö Marjo Ollikainen

– Voittajan vierailu häviäjän vaalivalvojaisissa oli upea ele, ehkä maailmallakin ainutkertainen? Tänä aamuna kelpaa herätä suomalaisena, kirjoittaa tietokirjailija Petteri Järvinen.

– Niin harvinaislaatuista nähdä käydyn vaalin jälkeen ehdokkaat yhdessä lavalla. Kiitos @Haavisto ja kaikki Pekka Haaviston tukijat ja äänestäjät! Suomi on hieno, yhteinen maa. Ja niin moni asia meitä yhdistää, kirjoittaa sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.)

– On kyllä kaunis ele Stubbilta vierailla vaali-illan päätteeksi Haaviston vaalivalvojaisissa. Symboloi laajemmin sitä, minkälaista toistemme arvostusta ja kunnioitusta politiikassakin kaivataan enemmän, vaikka asioista oltaisiin eri mieltä ja keskinäinen kilpailu olisi kovaa, kirjoittaa vasemmistoliiton kansanedustaja Veronika Honkasalo.

Myös nuorten suosimassa anonyymissa viestipalvelu Jodelissa on käyty keskustelua aiheesta.

– Olin kyynelissä, kun Stubb tuli Haaviston vaalivalvojaisiin. Se on upeaa, että Suomessa ehdokkaat ovat näin kunnioittavia toisiaan kohtaan, eräs kirjoittaa.

– Arvostettavaa, kuinka kunnioitettavasti puhuivat toisistaan. Nyt me kaikki suomalaiset voidaan ottaa siitä mallia, toinen kommentoi. 

Vaalikamppailu historian tiukin kansanvaalien aikana

Ehdokkaat olivat etukäteen sopineet voittajan menevän ensimmäisenä käymään toisen valvojaisissa. 

MTV Uutisten kansainvälisen politiikan asiantuntija Risto E. J. Penttilä totesi sunnuntaina, että Yhdysvallat voisivat ottaa mallia tilanteesta.

– Katsokaa, kuinka kaksi tällaista ehdokasta ja kuinka kunnioittavasti he käyttäytyvät. Aivan fantastinen loppu tälle.

Toisen kierroksen vaalikamppailu oli historian tiukin vuodesta 1994 voimaan tulleen suoran kansanvaalin aikana. Stubbin ja Haaviston ääniero oli alle 98 700 ääntä.

Lue myös:

    Uusimmat