Soini Trumpin yllättävästä menestyksestä: Gallupintekijöiden pitäisi nyt tinkiä palkastaan

Soini Trumpista: Hyvä johtaja kerää itseään fiksummat avustajat 9:00

Ulkoministeri Timo Soini sanoo, että Donald Trumpin ulkopolitiikasta tiedetään varsin vähän, eikä hän ole toimissaan yhtä ennustettava kuin Hillary Clinton.

Soini kommentoi asiaa aamuseitsemältä, kun Trumpin voitto näytti lähes varmalta.

– Kansa on äänestänyt ja pulinat pois. Odotetaan nyt vielä viralliset tulokset, mutta näyttää siltä, että Donald Trump on USA:n seuraava presidentti, sanoi Soini MTV:n Huomenta Suomessa.

Soini sanoi, että merkittävää on se, etteivät gallupit pitäneet paikkaansa.

– Ottaisin gallupintekijöiltä palkasta pois 30 prosenttia sekä Suomessa että Yhdysvalloissa.

Trumpin voiton myötä Yhdysvaltain politiikkaa ei voisi ennustaa yhtä hyvin kuin tähän asti, sanoo Soini.

– Jos Clinton olisi tullut valittua, olisi ennustettavampaa, että Yhdysvallat toimisi kuten se on tähänkin asti toiminut. Nyt se ei ole niin selvää.

Soinin mukaan Trumpin pitää koota ympärilleen paras mahdollinen joukko.

– Kysymys on siitä kuinka hyvin hän osaa johtaa. Hyvä johtaja osaa palkata itseään fiksummat avustajat, niin minä aina teen. Pitäisi olla ikään kuin toimitusjohtaja, ei diktaattori ja sanelija. Nyt nähdään osaako hän tehdä sen.

– Tärkeää on kuka tulee ulkoministeriksi ja millaisen tiimin hän kerää ympärilleen. En usko, että ulko- ja turvallisuuspolitiikassa iso kuva Naton tai muun suhteen muuttuu. Varmastikin Yhdysvallat vaatii, että Euroopan pitää satsata enemmän puolustukseen.

Venäjän ja USA:n suhde ei huolestuta Soinia 9:00

Venäjän ja USA:n suhde ei huolestuta Soinia

Soini sanoi myös, ettei hän ole huolestunut Venäjän ja Yhdysvaltain suhteiden kehittymisestä, kun johdossa on kaksi vahvaa persoonaa Vladimir Putin ja Donald Trump.

– En ole erityisen huolissani. Muutoksia tulee, eikäa niiden hallitseminen tai ymmärtäminen ole helppoa, mutta en ole huolestunut.

– Otetaan rauhallisesti, lunta tulee ja elämä jatkuu, Soini totesi.

Lue myös:

    Uusimmat