Mainos

Soini: En minä niin mahtava mies ole, että Brexitin ratkaisin – ulkoministeri vaikeni, keitä hän aikoo tavata Britanniassa

13:36

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini tuomitsee virheelliset tiedot ja suoranaiset valheet, joita Britannian EU-jäsenyyden vastaisissa kampanjoissa käytettiin. Soini on itsekin käynyt Britanniassa tukemassa EU-vastaisia puolueita, mutta ei usko oman toimintansa ainakaan ratkaisseen.

Soini solmi europarlamentaarikkoaikoinaan läheiset suhteet muun muassa Brexit-kampanjan yhteen keulahahmoon Nigel Farageen. Myöhemmin Soini kävi pitämässä huomiota herättäneitä palopuheita Faragen johtaman EU-vastaisen UPIK-puolueen tilaisuuksissa.

– En minä niin mahtava mies sentään ole. että minä tämän Britannian EU-äänestyksen olisin ratkaisut suuntaan tai toiseen, vähätteli Soini tänään perussuomalaisten puoluetoimistolla pidetyn tiedotustilaisuuden jälkeen.

Soini matkusti iltapäivällä yön yli kestävälle vierailulle Britanniaan tutustumaan EU-kansanäänestyksen jälkeiseen tilanteeseen. Soini ei kuitenkaan suostunut paljastamaan, tapaako Suomen ulkoministeri matkallaan esimerkiksi juuri Nigel Faragen.

– Se on mun asiani ketä tapaan. Aika monta kansanedustajaa, töksäytti Soini vastauksen asiaa koskevaan kysymykseen.

Valheille tuomio

Britannian EU-vastustajien kampanjassa valehdeltiin suoraan ainakin siitä, että EU-jäsenmaksuista säästyneet rahat tullaan käyttämään sosiaali- ja terveydenhuoltoon. Soini ei valehtelua hyväksy.

– Ei tietenkään. Sen takia vastapuolella ja medialla on se iso tehtävä, että jos näin toimitaan, niin se pitää paljastaa armotta, totesi Soini.

Britannian Brexit-äänestyksen yksi erikoisuus oli kuitenkin se, että osa lehdistöstä kampanjoi avoimesti ja aggressiivisesti EU-eron puolesta.

– Ei perussuomalaiset tai minä ole vastuussa siitä, että minkälaisia brittiläiset vaalikampanjat ovat olleet. sanoi Soini.

Perussuomalaisten tulevassa vaalikampanjassa puhutaan Soinin mukaan lähtökohtaisesti totta, joten sen totuudellisuutta median ei tarvitse vahtia.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.