Soini: En minä niin mahtava mies ole, että Brexitin ratkaisin – ulkoministeri vaikeni, keitä hän aikoo tavata Britanniassa

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini tuomitsee virheelliset tiedot ja suoranaiset valheet, joita Britannian EU-jäsenyyden vastaisissa kampanjoissa käytettiin. Soini on itsekin käynyt Britanniassa tukemassa EU-vastaisia puolueita, mutta ei usko oman toimintansa ainakaan ratkaisseen.

Soini solmi europarlamentaarikkoaikoinaan läheiset suhteet muun muassa Brexit-kampanjan yhteen keulahahmoon Nigel Farageen. Myöhemmin Soini kävi pitämässä huomiota herättäneitä palopuheita Faragen johtaman EU-vastaisen UPIK-puolueen tilaisuuksissa.

– En minä niin mahtava mies sentään ole. että minä tämän Britannian EU-äänestyksen olisin ratkaisut suuntaan tai toiseen, vähätteli Soini tänään perussuomalaisten puoluetoimistolla pidetyn tiedotustilaisuuden jälkeen.

Soini matkusti iltapäivällä yön yli kestävälle vierailulle Britanniaan tutustumaan EU-kansanäänestyksen jälkeiseen tilanteeseen. Soini ei kuitenkaan suostunut paljastamaan, tapaako Suomen ulkoministeri matkallaan esimerkiksi juuri Nigel Faragen.

– Se on mun asiani ketä tapaan. Aika monta kansanedustajaa, töksäytti Soini vastauksen asiaa koskevaan kysymykseen.

Valheille tuomio

Britannian EU-vastustajien kampanjassa valehdeltiin suoraan ainakin siitä, että EU-jäsenmaksuista säästyneet rahat tullaan käyttämään sosiaali- ja terveydenhuoltoon. Soini ei valehtelua hyväksy.

– Ei tietenkään. Sen takia vastapuolella ja medialla on se iso tehtävä, että jos näin toimitaan, niin se pitää paljastaa armotta, totesi Soini.

Britannian Brexit-äänestyksen yksi erikoisuus oli kuitenkin se, että osa lehdistöstä kampanjoi avoimesti ja aggressiivisesti EU-eron puolesta.

– Ei perussuomalaiset tai minä ole vastuussa siitä, että minkälaisia brittiläiset vaalikampanjat ovat olleet. sanoi Soini.

Perussuomalaisten tulevassa vaalikampanjassa puhutaan Soinin mukaan lähtökohtaisesti totta, joten sen totuudellisuutta median ei tarvitse vahtia.

Soini: Voi kestää, mutta Brexit toteutuu varmasti 13:40

Lue myös:

    Uusimmat