Soini: Kannatuksen romahdus on varoitus duunareilta

Puheenjohtaja Timo Soinin mielestä perussuomalaisten kannatuksen laskuun on vaikuttanut erityisesti hallituksen esittämä niin sanottu pakkolakipaketti.

Soini: Vasen koukku osui 4:30

Soinin mukaan kannatuslasku on varoitus duunareilta ja isku vasemmalta.

– Tämä on ilmiselvä siirtymä perussuomalaisilta demareihin. Duunarimiehiltä tuli nyt varoitus, Soini kommentoi. 

Soini kuitenkin uskoo, että kannatus nousee hallituksen toimien työllistävän vaikutuksen ansiosta. Hän ei usko perussuomalaisten eduskuntaryhmän rivien rakoilevan 10,7 prosenttiin pudonneen kannatuksen vuoksi.  

Puheenjohtaja myöntää, että madonluvut saattavat tarkoittaa sitäkin, että perussuomalaiset eivät ole saaneet tarpeeksi linjauksiaan läpi hallituksessa.

 – Totta kai ne asiat, jotka ovat meille tärkeitä, halutaan myös läpi. Ajanoloon ne myös tulevat, koska koko hallitusohjelman toteuttamiseen menee neljä vuotta.  

Hän ei usko tilanteen vaikuttavan hallitusyhteistyöhön ainakaan dramaattisesti.

"Ei puolue mihinkään hajoa"

Varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkysen vaatimalle kriisikokoukselle Soini ei näe tarvetta.

– Sebastian Tynkkysellä on omat tapansa toimia. Nuoret miehet ovat aina radikaaleja, niin minäkin olen ollut. Ei puolue mihinkään hajoa.   

Sebastian Tynkkynen sanoi ennen eduskuntaryhmän kokousta, että perussuomalaiset eivät ole pystyneet toteuttamaan hallitusohjelmaansa riittävällä tavalla, ja sen äänestäjät pystyvät selkeästi näkemään.  

Hän toisti vaatimuksensa kutsua koolle pikaisesti yhteiskokous. Kokouksessa päätettäisiin, voiko perussuomalaiset jatkaa hallituksessa tehtyjen päätösten perusteella. 

Lue myös:

    Uusimmat