Soini jyrähti Bernerin taksiesityksestä: Emme hyväksy villin lännen meininkiä

Berner: Olemme Soinin kanssa yhtä mieltä – palaute on nähtävä 1:32

Taksien vapauttaminen ei etene liikenneministeri Anne Bernerin (kesk.) ehdotuksen mukaisesti, sanoo ulkoministeri Timo Soini (ps.). Soini kommentoi asiaa STT:lle avustajansa välityksellä.

Soinin mukaan Bernerin esitys ei edusta hallituksen kantaa. Berner sanoi tänään tiedotustilaisuudessa, että taksiliikennettä ei ole tarkoitus vapauttaa kokonaan. Taksiluvista ei luovuta täysin, vaan niistä tehdään yrityskohtaisia. Tällä hetkellä luvat ovat kuljettajakohtaisia.

– Perussuomalaiset ovat yksiselitteisesti taksilupien vapauttamista vastaan. Emme hyväksy villin lännen meininkiä, Soini kirjoittaa blogissaan.

– Asioita ei voi viedä eteenpäin ilman yksimielisyyttä hallituksessa. Sitä ei nyt ole, hän lisää.

Esitysluonnoksen mukaan taksien määrän säännöstelystä luovuttaisiin. Takseilla ei myöskään vastedes olisi asemapaikkavelvoitteita. Pyrkimyksenä on uudistaa myös taksien hinnoittelua. Valtioneuvoston sijaan taksiyritykset saisivat itse määritellä hintansa, eikä enimmäishintoja olisi määritelty.

Berner sanoi olevansa Soinin kanssa yhtä mieltä siitä, että esitysluonnokseen tarvitaan nyt palautetta eri tahoilta. Luonnos lähtee lausuntokierrokselle, jonka jälkeen hallitus muodostaa varsinaisen esityksen asiasta. Tavoitteena on antaa hallituksen esitys eduskunnalle kesäkuussa.  

Taksiliikenteeseen ehdotetaan isoja muutoksia 4:30

Lue myös:

    Uusimmat