Soini hallintarekisterikiistasta: Syynä informaatiokatkos

Ulkoministeri Timo Soinin (ps.) mukaan hänen ja pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ristiriitaiset lausunnot hallintarekisteriasiassa johtuvat informaatiokatkoksesta.  

Soini sanoi lauantaina Iltalehdelle, että hallituksessa ei ole keskusteltu hallintarekisteriasiasta. Sipilän mukaan asiaa on käsitelty useissa hallituksen istunnoissa ja myös hallituspuolueiden puheenjohtajien niin sanotussa triossa.  

-Tässä on ollut joku informaatiokatkos. En osallistunut viimeiseen hallituksen strategiaistuntoon, jossa asiasta on kuulemani mukaan puhuttu, Soini kirjoittaa STT:lle sähköpostiviestissään.  

Soini ei jaa Sipilän näkemystä siitä, että hallintarekisteri lisää avoimuutta, parantaa pörssiomistusten julkisuutta ja palvelee harmaan talouden torjuntaa.  

-Olen huomattavasti kriittisempi. Miksi muuttaa toimivaa nykykäytäntöä? Tästä varoittaa myös poliisi ja harmaan talouden torjuntatyöryhmä. Ennen päätöksentekoa tarvitaan kunnollinen ja monipuolinen vaikutustenarvio, Soini kirjoittaa.  

Sipilä arvioi maanantaina, että hallituksen esitys hallintarekisteriasiasta on tarkoitus saada eduskunnalle loka-marraskuun vaihteessa.  
Soini suhtautuu asian etenemiseen epäilevämmin. Hänen mukaansa asian käsittely hallituksessa on kesken.  

-Käsitykseni mukaan hallituksen tulee olla yksimielinen asiasta. Asia ei ole vielä valmis päätettäväksi. 

Lue myös:

    Uusimmat