Mainos

Soini Halla-ahosta: Kiusallista

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei ota suoraan kantaa Jussi Halla-ahon eurovaaliehdokkuuteen, mutta myöntää, ettei tilanne mieltä lämmitä.

-Tämä on kiusallista puheenjohtajan kannalta, joka joutuu vastaamaan ja jolla ei ole näitä ongelmia itsellään. Mutta tällainen on puheenjohtajan tehtävä, tähän ei pidä ryhtyä, jos ei hartiat kestä, kuittaa Soini.

Jussi Halla-aho saa syytteen uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, joihin hän on syytteen mukaan syyllistynyt blogikirjoituksessaan. Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske päätti asiasta tänään. Halla-aho kiistää syyllistyneensä rikokseen.

Ehdokaslista valmistuu huomenna

Perussuomalaisten puoluehallitus kokoontuu huomenna päättämään ehdokasasettelustaan kesän europarlamenttivaaleihin. Kaikki esitykset puoluehallitukselle tekee puheenjohtaja Timo Soini. Hän ei suostu kertomaan kantaansa Halla-ahon ehdokkuuteen etukäteen.

MTV3:n haastattelussa hän kuitenkin antaa vihjeen henkilökohtaisesta näkemyksestään. Pantaisiinko jatkuvalle rasistikeskustelulle ainakin yksi piste, jos torppaisitte Halla-ahon ehdokkuuden, kysyi MTV3:n toimittaja Soinilta.

-No, se on selvästi ainakin puolipiste, vastasi Soini.

Soini muistuttaa, että ehdokasasettelu on pitkä prosessi, joka on mietitty valmiiksi jo aiemmin, eikä vain päivää ennen tullut asia siihen juuri vaikuta.

(MTV3)

Lue lisää ja

Katso Soinin haastattelu. (toim. Eeva Lehtimäki)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.