Mainos

Soini: EU tuo paljon hyvää, mutta kaipaa itsekritiikkiä – "Ei voi peiliä syyttää, jos naama on vino"

Ulkoministeri ja perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin (ps.) mukaan EU on tuonut mukanaan myös hyviä asioita, vaikka unioni kaipaakin uudistumista selvitäkseen brexitistä.

Perussuomalaiset on tunnetusti EU-kriittinen puolue, mutta puolueen puheenjohtaja ja ulkoministeri Timo Soinin (ps.) mukaan on selvää, että EU ei ole tuonut mukanaan vain ongelmia.

– EU on aiheuttanut niin hyviä kuin huonojakin asioita. Hyvää on sisämarkkinat ja rauha, mutta huonoa on byrokratia ja suvereniteetin supistuminen, Soini sanoi Huomenta Suomi -lähetyksessä.

– Kyllä rauha on arvokkain asia, mitä meillä voi olla.

Soinin mukaan Britannian äänestystulos jättää EU on kuitenkin otettava vakavasti. Toisiksi suurimman nettomaksajan ja talouden poistuminen unionista viestii hänestä selvästi organisaation suurista vaikeuksista.

Myös EU:n itsekriittisyydestä on puhuttu paljon brexitin yhteydessä. Soinin mukaan EU:n on osattava katsoa peiliin ja koko unioni on laitettava saneeraukseen, jotta se voisi vielä toimia.

– Ei voi peiliä syyttää, jos naama on vino. Kyllä EU voi vielä tästä selvitä, mutta ei tällä menolla.

– Toivottavasti EU saadaan vielä toimimaan, sillä siellä on paljon elementtejä, jotka tuovat hyvää myös meille suomalaisille.

Ulkoministeri Timo Soini kommentoi myös paljon keskustelua herättänyttä Suomen EU-kansanäänestystä:

8:22

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.