Soini: EU ei noudata omia sääntöjään turvapaikanhakijoiden suhteen

Perussuomalaiset ei hyväksy Euroopan unionin sisäministerien eilistä alustavaa päätöstä turvapaikanhakijoiden siirtämisestä Välimeren maista muualle Eurooppaan.

Juuri lomansa aloittanut puolueen puheenjohtaja ja ulkoministeri Timo Soini kommentoi STT:lle tekstiviestillä, että EU ei noudata omia sääntöjään.

Soinin mukaan turvapaikanhakijoiden hakemukset pitää käsitellä Dublin-asetuksen mukaan siinä maassa, johon he ovat saapuneet.

– Perussuomalaisten mielestä tämä on väärä päätös ja toimii vetovoimatekijänä ihmiskauppiaille ja -salakuljettajille. Päätös vaikeuttaa asian ratkaisemista ja aiheuttaa tuntuvia lisäkustannuksia, Soini kirjoittaa.

Perussuomalaiset tulee Soinin mukaan johdonmukaisesti vastustamaan tätä linjaa.

Suomi ottaa vastaan 792 turvapaikanhakijaa

Eilisen päätöksen mukaan Suomi ottaa vastaan 792 Välimeren yli tullutta turvapaikanhakijaa kahden seuraavan vuoden aikana.

EU-maista eniten turvapaikanhakijoita aikoo ottaa vastaan Saksa, joka sijoittaa 10 500 saapunutta kahden seuraavan vuoden aikana. Esimerkiksi Ranska sijoittaa 6752, Ruotsi 1369 ja Viro 130 turvapaikanhakijaa.

Financial Times -lehden Brysselin edustaja julkaisi eri EU-maiden suunnitellut osuudet sijoitettavista myöhään eilisiltana.

Lue myös:

    Uusimmat