Mainos

Soini ei täysin poissulje arvonlisäveron nostoa

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei poissulje arvonlisäveron nostoa hallituskauden aikana. Hän kuitenkin sanoo, että ensi vuoden budjetissa sitä ei ole ja hallitusohjelman mukaan kokonaisveroaste ei saa nousta. Arvonlisäveron nostoa ei myöskään löydy hallitusohjelmasta.

– Kaikkien hallituspuolueiden pitää yksimielisesti hyväksyä asia, jotta hallitusohjelmasta voi poiketa, Soini sanoo.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) sanoi viime viikolla Lännen Median haastattelussa, että hallitus pohtii arvonlisäveron korottamista yhtenä vaihtoehtona.

Perussuomalaiset on pitkään vastustanut arvonlisäveron nostoa. Noston estäminen oli listattu myös puolueen hallitustaipaleen saavutuksiin, joita Soini esitteli tiedotustilaisuudessaan.

Viime viikolla kansanedustaja Ville Vähämäki (ps.) pohti puolueen ryhmäpuheenvuorossa, että huonoina aikoina voitaisiin tehdä fiskaalinen devalvaatio. Se tarkoittaa yksinkertaisimmillaan työnantajien sosiaaliturvamaksujen alentamista, joka paikattaisiin arvonlisäveroa nostamalla. Näin verotulot pysyvät ennallaan.

Useimpia tavaroita ja palveluita koskeva yleinen arvonlisävero on tällä hetkellä 24 prosenttia. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei sunnuntaina Ylen Pääministerin haastattelutunnilla kannattanut työnantajamaksujen alentamisen ja arvonlisäveron korottamisen yhdistelmää. Hän perusteli kantaansa sillä, että arvonlisäveron korotus osuisi vähäosaisiin. Kokonaan hän ei korotusta tyrmännyt.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.