Snookermestarin huima näytöslyönti ihastutti suurturnauksessa – "Kuka tarvitsee kahta kättä?"

Snookerin kolminkertainen maailmanmestari Mark Williams, 46, eteni puolivälieriin sunnuntaina käynnistyneessä Masters-arvoturnauksessa Lontoossa. 

Williams löi turnauksen puolustavan mestarin, kiinalaisen Yan Bingtaon erin 6-4 oltuaan tappiolla 1-3. Walesilainen Williams kasasi eriin 5-10 kaikkiaan viisi yli 50 pisteen sarjaa ja vielä 104 pinnan rykelmän. 

Yksi ottelun kohokohdista tuli viidennen erän ratkaisuhetkillä, kun Williams selvitti snooker-tilanteen lyömällä pinkin pallon pussiin yhdellä kädellä (video alla). 

– Kuka tarvitsee kahta kättä? World Snooker Tour fiilisteli julkaisussaan. 

Williams kommentoi suoritusta voittonsa jälkeen. 

– Pelaan joitakin snooker-tilanteita mieluummin yhdellä kädellä. Siinä ei ole kyse vastapelaajan ärsyttämisestä, vaan siitä, että se tuntuu luontevalta ja saan lyönneistä niin eniten irti, Williams kommentoi BBC:n mukaan

BBC:n kommentaattori John Parrott, itsekin entinen huippupelaaja, ylisti Williamsin esitystä. 

– Hän on yksi kaikkien aikojen parhaista. Hän eroaa kaikista muista. Hän tekee nokkelia lyöntejä, ja vaikka hänellä oli onnea muutamaan otteeseen, hän löi palloa todella hyvin, Parrott summasi turnauksen kaksinkertaisen mestarin otteet. 

Williams kohtaa toisella kierroksella voittajan John Higginsin ja Zhao Xintongin välisestä ottelusta. 

Masters on kutsuturnaus, johon pääsee maailmanlistan 16 parasta pelaajaa. Kolmen suurturnauksen joukkoon kuuluva kisa päättyy ensi sunnuntaina. Voittajalle on luvassa 250 000 punnan eli noin 300 000 euron potti. 

Lue myös:

    Uusimmat