SM-liigan välierissä törmätään erikoiseen kummallisuuteen – yhdessä leirissä iloitaan avoimesti: "En laita vastaan!"

C Moren studio ennakoi Liigan välieriä – ennakkoasetelma erikoinen 1:36
Video: C Moren studio ennakoi Liigan välieriä – ennakkoasetelma erikoinen

SM-liigan tämän kevään välieräjoukkueet ovat nyt selvillä. Runkosarjan voittaja Tappara kohtaa HIFK:n ja runkosarjan kakkonen Ilves saa vastaansa Pelicansin. Tampereen poikkeusjärjestely luo omanlaisensa mausteen tulevien sarjojen ylle. Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä vain hymyilee, kun hän puhuu "erikoisesta tilanteesta".

Normaalisti pudotuspelisarjat alkavat sen joukkueen luona, joka on sijoittunut paremmin runkosarjassa. Pian alkavissa SM-liigan välierissä kotietu on Tapparalla ja Ilveksellä.

Molemmat tamperelaisjoukkueet pelaavat kotipelinsä Nokia Arenalla, joka sattuu olemaan Suomen tapahtumatoiminnan keskus.

Tämä taas näkyy siinä, että Nokia Arenan kalenteri on tupaten täynnä. Se on jopa niin tukossa, että areenan pääkäyttäjät Tappara ja Ilves joutuvat nöyrtymään pakon alla.

Tullaan konkretiaan. SM-liigan välierät starttaavat tulevana viikonloppuna Tampereen sijaan Helsingissä ja Lahdessa. HIFK ja Pelicans isännöivät sekä perjantain että lauantain välieräotteluita omissa pyhätöissään.

Sen jälkeen edessä on useamman päivän tauko, ennen kuin Tampereen ruljanssi lähtee käyntiin.

– Onhan tuo erikoinen juttu, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä myöntää MTV Urheilulle.

– Mutta ei tuohon voi vaikuttaa. Näillä mennään ja asetelma on kummallekin joukkueelle sama, kussakin sarjassa, Niemelä jatkaa.

Asioita voi lähestyä monin eri tavoin. Niemelä valitsee positiivisen tulokulman.

Hän näkee mahdollisuuden.

– Olemme pelanneet kotona mielettömän hyvin koko kauden ajan. Meillä on ollut vahva yleisön tuki takanamme. Joten ei, tuossa asiassa en ainakaan laita vastaan! Niemelä naurahtaa.

– Se ohjelma on, mitä se on ja mennään sillä.

C Moren asiantuntija Pekka Saravo muistuttaa, että tilanne voisi olla vieläkin pahempi.

– Tällä olisi sitten iso merkitys, jos tamperelaisjoukkueet pelaisivat keskenään vastakkain, eikä sarjaa pystyttäisi aloittamaan missään vierasareenalla. Silloin ne mahdolliset seitsemän ottelua pitäisi pelata todella tiiviillä tahdilla läpi, Saravo pohtii.

– Kyllähän tuo varmaan oman, pienen mausteensa luo, että ensin vedetään kaksi peliä vieraissa ja sitten jopa kolme kotipeliä putkeen. En kuitenkaan näe, että kukaan tuosta mitenkään sen isompaa etua saa, Saravo jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat