SM-liigan sensaatioseura hankki 100-kiloisen suomalaisjärkäleen: "Päätettiin toimia"

Jääkiekon SM-liigassa sensaatiomaisesti toisena oleva Vaasan Sport on hankkinut hyökkäykseensä Lassi Vanhatalon.

Vanhatalo, 23, on pelannut alkukaudella kaksi ottelua sekä SM-liigan Tapparassa että Mestiksen KOOVEEssä. Tamperelaishyökkääjä siirtyy Sportiin tämän ja ensi kauden kattavalla sopimuksella.

– Lähdettiin kauteen aika kapealla rosterilla ja tiedostettiin, että jossain vaiheessa rosteria pitää laajentaa. Nyt meille tuli muutama loukkaantuminen ja kun Vanhatalo oli halukas siirtymään Sportiin, päätettiin toimia, urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä kertoo Sportin tiedotteessa.

Vanhatalolla on raameja 200 sentin ja 100 kilon edestä. Hän on toistaiseksi pelannut urallaan 50 SM-liigan runkosarjaottelua Tapparassa tehoin 8+7=15 ja kahdeksan pudotuspelitaistoa saldolla 2+0.

– Nuori laitahyökkääjä tuo työasenteellaan sitoutumista joukkuepelaamiseen, sekä leveyttä rosteriin. Hänessä on potentiaalia nousta isoon rooliin myös Sportissa, Jämsä perkaa.

Sport on pelannut etukäteisodotuksiin nähden yllättävän vahvan alkukauden. Kymmenestä ottelusta kasassa on 21 pistettä, ja Sport on sarjakakkosena, kolme pistettä ottelun enemmän pelanneen Turun Palloseuran perässä.

Lue myös:

    Uusimmat