SM-liigamaalivahti teki erikoisen seuraennätyksen – "En tiedä, onko omalla uralla tullut tällaista vastaan"

SaiPan maalivahti Frans Tuohimaan ei tarvinnut keskiviikkoiltana hikoilla kovin paljoa, sillä hän torjui Mikkelin Jukureita vastaan vain yhdeksän kertaa. 

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa SM-liigan keskiviikon kierrokselta.

Tuohimaa on tottunut kovempaan kiekkosateeseen SaiPan maalilla. Moni jääkiekkoa seuraava ihminen hieraisikin silmiään useaan kertaan, kun kahden erän jälkeen Tuohimaalle oli kertynyt vain kaksi torjuntaa. 

Koko ottelussa Tuohimaa joutui venymään kiekon tielle vain yhdeksän kertaa. 

– En tiedä, onko omalla uralla tullut tällaista vastaan, että näin vähän tulisi koko pelin aikana. Vastustajalla oli kuitenkin muutama paikka; en tiedä mihin sutivat, joko ohi, yli tai eivät saaneet laukausta ollenkaan. Siinä mielessä oli mielenkiintoinen peli, Tuohimaa pohti MTV Sportille.

Koko ottelun aikana Jukurit sai aikaiseksi vaivaiset 22 laukausta. Tuohimaa olisikin toivonut enemmän laukauksia ja tapahtumia maalin suulle.

– Siinä saa keksiä erilaisia keinoja, miten pysyy pelin sisällä. Siinä on ollut itsellä joskus ongelmia, että miten tuollaisessa pelissä pysyy pelin sisällä. Tänään tuntui, että löysin ne keinot siihen.

– Aina sitä mieluummin pelaisi normaalimpaa kiekkopeliä, missä tasaisemmin tulee laukauksia, hän jatkaa.

Tuohimaa odottikin ennen ottelua, että Jukurit olisi heittänyt kiekkoa enemmän maalille. Niin ei kuitenkaan käynyt.

– Kävikin juuri toisin päin: (he) koittivat pitää kiekkoa, eivätkä hirveästi heitelleet (kiekkoa) maalille.

Tuohimaan mielestä Jukurien vähäinen laukausmäärä johtui niin SaiPan hyvyydestä, kuin myös mikkeliläisten huonoudesta.

– Puolustimme pääsääntöisesti hyvin ja hyökkäsimme itse paljon. Kaveri ei saanut painetta hirveästi. Tuskin heillä valmennus on tyytyväinen maalille menemisestä ja kiekkoja maalille heittämisestä. Varmasti heillä mietitään, että miksi oli noin vähän laukauksia maalia kohti.

Maalivahdilla erilaisia keinoja pysyä lämpimänä

Keskiviikkoiltana nähty ottelu on erittäin hankala maalivahdille. Maalivahdit joutuvat koville miettiessään, miten pitää itsensä lämpöisenä ja pelin tiimellyksessä mukana.

Tuohimaan mukaan maalivahti voi käyttää ääntään, ohjata puolustajia ja muita pelaajia.

– Sitten, jos tulee kiekko päätyyn tai olemme ylivoimalla ja vastustaja purkaa, niin sitten käy osallistumassa ja pysäyttelee kiekkoja. Sitä koittaa jopa vähän korostaa silloin, kun ei muuten pääse osallistumaan, Tuohimaa vastaa.

Tuohimaa pyrki pysymään Jukureita vastaan lämpöisenä myös muulla tavalla.

– Pelikatkoilla koittaa vähän luistella, käydä kulmissa ja tehdä vähän terävää liikettä.

Tuohimaa sai nimiinsä erikoisen ennätyksen. 27-vuotiaan maalivahdin torjuntamäärä on SaiPan pääsarjahistorian pienin täyden peliajan pelanneelle maalivahdille.

– Tuo on sellainen, mihin itse ei oikein voi vaikuttaa. Tietysti kivemmalta kuulostaisi, jos olisi sellainen ennätys, että olisi eniten torjuntoja. Se olisi vähän mairittelevampi. En tiedä, mitä tuosta ajatella, Tuohimaa naurahtaa.

Lue myös:

    Uusimmat