HPK murskasi alkukauden sensaation – SaiPa-maalivahdilla hämmentävän vähän torjuntoja Lappeenrannassa

Hämeenlinnan Pallokerho haki täydet kolme pistettä Tampereelta, kun se voitti Ilveksen tylyin 4-0-lukemin.

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa SM-liigan keskiviikon kierrokselta.

HPK meni menojaan toisessa erässä, kun se teki kaksi maalia. Ensin Teemu Turunen laukoi tulisesti 2-0-osuman ja erän lopussa Otto Paajanen muutti lukemiksi 3-0.

HPK onnistui vielä kolmannen erän alussa maalinteossa ja nousi 4-0-voittonsa ansiosta sarjassa kolmanneksi.

SaiPa oli tyly isäntä Mikkelin Jukureille, kun se otti 3-2-voiton Lappeenrannassa.

Huomionarvoista ottelussa oli SaiPan maaivahdint torjuntojen määrä. SaiPan maalivahti Frans Tuohimaa joutui torjumaan koko ottelussa vain 9 kertaa. Tuohimaalle oli kertynyt kahden erän jälkeen vain kaksi torjuntaa.

Kyseinen torjuntamäärä on SaiPan pääsarjahistoriassa pienin määrä täyden peliajan pelanneelle maalivahdille.

Jukurit aloitti ottelun hyvin, kun se meni 1-0-johtoon Markku Flinckin osumalla, mutta SaiPa tuli erän aikana tasoihin ja meni 2-1-johtoon toisen erän alussa Brenden Kichtonin upealla maalilla.

Santeri Virtanen lisäsi SaiPan johdon kahteen maaliin kolmannen erän alussa. Jukurit nousi vielä Flinckin toisella maalilla erän aikana maalin päähän, mutta ei pystynyt nousemaan tasoihin.

Lukko voitti Pelicansin

Rauman Lukko otti tärkeän voiton Raumalla, kun se voitti Lahden Pelicansin 3-2-lukemin.

Lukko meni ensimmäisessä erässä 1-0-johtoon Eetu Koivistoisen maalilla, mutta Pelicans nousi tasoihin erän aikana.

Erän loppuhetkillä Rony Ahonen onnistui viemään joukkueensa maalin johtoon, mutta kolmannen erän loppuminuuteilla Jesse Saarinen toi Pelicansin tasoihin.

Ottelu eteni aina voittomaalikilpailuun saakka, jossa ratkaisumaalin teki Manuel Ganahl.

Urallaan ensimmäiset peliminuutit Liigassa pelannut 17-vuotias Lukko-hyökkääjä Antti Saarela syötti raumalaisten molemmat maalit sekä teki maalin voittomaalikilpailussa.

Voittonsa ansiosta Lukko nousi sijalle 11.