SM-liigalta yllätysuutinen: Sarjan johto turvautui "toiseksi viimeiseen vaihtoehtoon" – tuore päätös maksaa satojatuhansia euroja

Jääkiekon SM-liiga kertoi lauantaina kauden jatkuvan joulukuussa 15 ottelulla ilman yleisöä. Sarja oli aiemmin kertonut jäävänsä ennenaikaiselle joulutauolle, mutta tuoreen käänteen myötä kausi jatkuu jo tulevalla viikolla joulukuun 16. päivä.

SM-liigan puheenjohtajan Heikki Hiltusen mukaan aloite päätökselle tuli Liigan sisältä. Ratkaisun taustalla ovat liigahallitus ja seurojen toimitusjohtajat.

– On hyvä, että tauko ei veny urheilulle ja joukkueille liian pitkäksi. Sovimme tällaisesta investoinnista, jossa jokainen joukkue pelaa noin yhden kotipelin joulun ja uudenvuoden välillä. Johtoryhmän kokouksen jälkeen kaikkien seurojen puheenjohtajat myös kuittasivat päätöksen, joka oli hyvin yksimielinen, Hiltunen kommentoi MTV Urheilulle.

Joulukuun alussa Hiltunen sanoi MTV Urheilun haastattelussa, ettei ilman yleisöä pelaaminen ole sarjalle taloudellisesti mahdollista.

– Viimeinen vaihtoehto oli se, ettemme pelaisi ollenkaan. Tämä oli varmasti toiseksi viimeinen. Päädyimme tähän nimenomaan siksi, että tauko, joka voi venyä jopa kuuteen viikkoon, on joukkueille ja urheilulle todella haastava. Toinen syy oli tietysti se, että halusimme tarjota kannattajille ja kumppaneille mahdollisuuden Liigan jatkumiseen.

Hiltunen kutsuu toistuvasti päätöstä investoinniksi.

– Nämä joulukuussa pelattavat ottelut muodostavat yhteensä satojentuhansien eurojen kustannukset seuroille. Liigaseurojen kanssa olemme kuitenkin yhdessä sopineet, että näin tehdään.

Lahden Pelicansin toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen myönsi MTV Urheilun haastattelussa aiemmin seuran kassatilanteen olevan niin heikko, että jäähallin valot himmenevät pian pysyvämmin ilman taloudellista tukea.

Tuoreen päätöksen maksuvelvoitteet kuuluvat Liigan puheenjohtajan mukaan seuroille.

– Tämäkin investointi maksetaan seurojen omasta tulovirrasta, Hiltunen toteaa.

Koronavirustilanne on tammikuun osalta vielä paksun sumun peitossa, mutta Liiga valmistautuu aloittamaan pelaamisen porrastetusti.

– Tässä vaiheessa lähdemme siitä, että pelit käynnistyvät tammikuussa asteittain eri paikkakunnilla otteluohjelmalla, joka julkistetaan tammikuun aikana. Se tapahtuu varmasti rajatulle yleisölle vielä pidemmän aikaa, Hiltunen päättää.

Juttua muokattu kello 14.50. Hiltunen on Liigan puheenjohtaja, ei toimitusjohtaja.

Lue myös:

    Uusimmat