SM-liigalta järisyttävä päätös! Kausi päätökseen vaikka tyhjlle katsomoille

Jääkiekon SM-liiga jatkaa MTV Urheilun tietojen mukaan kauden loppuun, vaikka ottelut jouduttaisiin pelaamaan ilman yleisöä. 

SM-liiga on varautunut tilanteeseen, jossa koronarajoitukset pitävät katsojat pois halleista pitkälle kevääseen. Puheenjohtaja Heikki Hiltunen vahvisti MTV Urheilulle, ettei sarjaa aiota keskeyttää. 

– Pelaamme täysillä ohjelman mukaan, on yleisöä tai ei. Kauden keskeyttäminen olisi huonoin ja kallein vaihtoehto. 

– Haluamme pelata kauden loppuun ja tarjota yleisölle mielihyvää ankeina aikoina. 

"Seuroja menisi varmasti konkurssiin"

SM-liiga siirsi viimeksi 21 ottelua. Näin ollen ottelusiirroille ei ole enää tarvetta, jos joukkueissa ei ilmene koronatapauksia. 

– Jos lopettaisimme kauden, seuroja menisi varmasti konkurssiin. Nytkin se on hyvin mahdollista. Sitten kaikki on kiinni paikallisista yrityksistä, omistajista tai mesenaateista, että haluavatko he säilyttää liigakiekon. 

Hiltusen mukaan kauden jatkaminen on tärkeää yhteistyösopimusten säilyttämisen takia. Seurat eivät enää kestäisi tilannetta, jossa ne joutuisivat maksamaan takaisin jo saatuja sopimussummia. 

– Emme elättele toiveita, että pääsisimme pelaamaan täysille katsomoille kauden aikana. Toiveena olisi kuitenkin, että saisimme pelata ainakin osan kaudesta niillä rajoituksilla, jotka olivat käytössä syksyllä. 

"Taistelua tuulimyllyjä vastaan"

Hiltunen sanoi, että SM-liigan toimisto ja hallitus ovat yrittäneet vaikuttaa vahvasti viranomaisiin ja politiikkoihin rajoitusten höllentämiseksi. 

– Tämä on kuitenkin taistelua tuulimyllyjä vastaan. Ei SM-liiga voi muuttaa viruksen kulkusuuntaan, joten meidän pitää vaan sopeutua. 

Hiltunen muistutti, että jos SM-liigan osakas menee konkurssiin, samaa seuraa ei nähdä syksyllä sarjassa. 

– Tilanne menee niin syvälle, että paluu on vuosien prosessi. Silloin lähtevät rahoitus junioreilta, hallivuokrat ja palveluntarjoajien työt. 

Lue myös:

    Uusimmat