SM-liigassa alkaa tulla seinä vastaan – kiekkopomolta synkkä ennustus, jos tilanne ei muutu: "Vaikea nähdä, että kaikki seurat selviävät"

38:45
Koska yleisö pääsee jäähalliin? SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen haluaa vastauksia, koska osalla seuroista alkaa seinä tulla vastaan.

Kotimaisissa palloilusarjoissa eletään suuren epätietoisuuden ja epävarmuuden vallassa. Yleisötapahtumien kielto riivaa suurelta osin ottelutuotoilla eläviä seuroja, mutta rajoitusten purkamisaikataulusta ei ole tietoa.

SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen toivoisi vastauksia siihen, millä aikataululla ottelutapahtumiin voitaisiin ottaa yleisöä.

– Minkäänlaista selkeää kuvaa ei tunnu olevan. Mihin ollaan menossa ja miten pitkään jatketaan? Ei voi mitään suunnitella. Todella kestämätön tilanne, Hiltunen sanoo MTV Urheilun haastattelussa.

Opetus- ja kulttuuriministeriön asettama työryhmä on laatinut periaatteita turvallisten tapahtumien järjestämiseksi korona-aikana. Työryhmään kuuluu muun muassa urheilu- ja tapahtuma-alan edustajia sekä virkamiehiä. Työryhmän puheenjohtaja Tuomo Puumala jakaa urheiluseurojen epätietoisuuden siitä, koska yleisöä voidaan päästää taas tapahtumiin.

– Kyllä se valitettavasti kovin sumuinen on se maasto. Ei tässä kukaan näe kovin montaa viikkoa eteenpäin.

Puumalan johtamassa työryhmässä pohditaan, miten tapahtumia voidaan järjestää vastuullisesti sitten, kun koronatilanne helpottaa.

– Milloin toiminta avautuu, sitä meistä ei tiedä kukaan.

Jääkiekon SM-liigassa yleisötapahtumien kielto tuntuu rajusti. Jääkiekko-otteluita on viime viikkoina pelattu tyhjille katsomoille. Hiltusen mukaan se tarkoittaa seuroille kovia tappioita, kun ottelutuotot jäävät saamatta.

– Ne ovat tyrehtyneet ja mitään tuloja ei ole. Menot jatkuvat edelleen kerta niitä ei pystytä tällä hetkellä sopeuttamaan. Se tarkoittaa sitä, että kassat ovat tyhjiä. Voi tulla vastaan se tilanne, että seurat joutuvat pysäyttämään toimintansa. Se voi johtaa yritysten konkursseihin.

Osalla seuroista on Hiltusen mukaan tulossa seinä vastaan. SM-liigassa toivottaisiin jotain tietoa tulevista askelista, että sarjan tulevaisuutta voitaisiin suunnitella.

– Lopullinen päätös pitää jossain vaiheessa tehdä, jos ei mikään muutu. Tarvittaisiin apua viranomaisten puolelta, että tiedettäisiin, mihin suunnitellaan ja mitä suunnitellaan. Nyt ollaan laput silmillä tällä hetkellä.

Kovin pitkään jääkiekon pääsarjaseurat eivät nykytilanteessa pärjää.

– Jos helmikuun lopussa ollaan samassa tilanteessa kuin tällä hetkellä, vaikea nähdä, että tästä kaikki seurat selviävät.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja