SM-liigalegendan 17-vuotias poika ei saanut unta ennen debyyttiä – paljastaa, kellä on kovin laukaus kuuluisassa kiekkoperheessä

Rauman Lukon riveissä esiintyi keskiviikkoiltana 17-vuotias huippulupaus Antti Saarela. Nuoren hyökkääjän debyytti oli ikimustoinen, sillä hän oli ratkaisevassa roolissa Pelicansin kaadossa.

Saarela pelasi vahvan ottelun. Hän syötti Lukon molemmat maalit varsinaisella peliajalla, joista jälkimmäinen oli upea. 

Saarela sai kiekon oikeaan laitaan keskialueella, ja kaksi Pelicans-pelaaja tuli antamaan painetta. Nuori hyökkääjä ei tilanteessa jännittänyt, vaan vapautti hienolla syötöllä Rony Ahosen keskikaistalle maalintekoon.

Saarela teki vielä voittomaalikilpailussa maalin. Ottelun jälkeen Saarelalla oli hyvä fiilis, eikä hän osannut odottaa yhtään sitä, minkälainen ottelusta tulisi.

Uran ensimmäinen Liiga-ottelu jännitti.

– Päikkärit jäivät välistä, kun vähän jännitti. Mutta sitten, kun tuli hallille, niin täällä oli rento fiilis, niin siinä itsekin pystyi rentoutumaan, Saarela kertoi MTV Sportille. 

Saarelan mielestä hän pärjäsi hyvin vaativan Liiga-kiekon tempossa.

– Pääsin käyttämään luisteluani, joka on minun vahvuus. Sitä kautta pääsin peliin ihan hyvin mukaan.

Legendaarinen isä

Saarela kuuluu kuuluisaan kiekkoperheeseen. Saarelan isä on nimittäin takavuosien huippuhyökkääjä Pasi Saarela. Hänen veljensä, Aleksi Saarela, puolestaan pelaa Pohjois-Amerikassa Carolina Hurricanesin organisaatiossa.

Pasi Saarela pelasi urallaan 775 SM-liigan runkosarjaottelua, joissa hän teki 264+232=496 pistettä.

Vaikka isä kuuluu suomalaisen jääkiekkoilun legendoihin, ei se tuo Antti Saarelalle paineita.

– Olemme niin erilaisia, niin ei sitä tule sillä lailla ajateltua, Antti toteaa.

Antti Saarela kertoo, että isältä tulee neuvoja aina, kun vain kysyy. Muuten Pasi Saarela antaa poikansa mennä omaa polkuaan.

Pasi Saarela tunnettiin urallaan huimasta laukauksesta sekä Aleksi Saarelalla on myös hyvä laukaus, joten sopinee kysyä: kellä kolmikosta on kovin laukaus? 

– Kyllä se ”Allulla” on, Antti Saarela naurahti.

 

Lue myös:

    Uusimmat