SM-liigafinaaleissa kuohuu – näin Pelicans perustelee Iida Vainion nostamista mediakuutiolle: "Tämä on tapahtumabisnestä"

Tappara tekee 0-2 maalin ylivoimalla 1:32
Tappara juhli Lahdessa lukemin 3–1. Vieraiden voittomaalin iski Veli-Matti Savinainen.

Pelicansin toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen korostaa, että Iida Vainio oli kutsuttu paikalle SM-liigan neljänteen finaaliotteluun julkisuuden henkilönä. Vainio on kertonut tehneensä Tapparan pelaajasta rikosilmoituksen aiemmin tänä keväänä.

SM-liigan neljännen finaaliottelun yhteydessä Lahdessa mediakuution ruudulle nousi henkilö, jonka esille nostamista on tulkittu provokaationa tai häirintäyrityksenä vastustaja Tapparan pelaajaa kohtaan.

Ottelun aikana mediakuutiolla komeili lehtereillä istunut Iida Vainio, joka on tunnettu hahmo sosiaalisessa mediassa. Urheilusta ja jääkiekosta usein tviittaava Vainio oli saapunut paikalle Pelicansin kutsumana.

Vainio kertoi aiemmin keväällä tehneensä rikosilmoituksen Tapparan pelaajasta, ja tapauksesta on käynnistetty esitutkinta.

Tiistain finaalissa paikalla ollut otteluvalvoja Juha Pajunen kommentoi STT:lle tehneensä asiasta ilmoituksen Liigalle mahdollisena häirintäyrityksenä. Liigasta on kerrottu MTV Urheilulle mediakuutiotapauksen olevan sen selvityksessä.

Pelicansin toimitusjohtajan Lauri Pöyhösen mukaan Vainio oli kutsuttu paikalle julkisuuden henkilönä.

–  Emme lähde kommentoimaan otteluvalvojan päätöksiä. Hän on ollut meillä julkisuuden henkilönä ottelutapahtumassa, ja hänet on nostettu ottelun aikana mediakuutiolle niin kuin monta muutakin julkisuuden hahmoa tässäkin ottelussa. En näe tässä sen suurempaa issueta, Pöyhönen sanoo MTV Urheilulle.

– Meillä oli montakin julkisuuden henkilöä eilisessä pelissä, Valtteri Bottas varmaankin nimekkäimpänä. Tämä on tapahtumabisnestä, jossa on paljon julkisuuden henkilöitä asiakkaina ja vieraina.

Pöyhösen mukaan Liiga ei ole ollut vielä yhteydessä asiasta.

– Varmaan siellä taustoitetaan asioita ja ollaan jossain kohtaa yhteydessä.

Miten kommentoit otteluvalvojan näkemystä ja yleisesti syytöksiä tarkoituksellisesta häirinnästä?

– Ei mulla ole asiaan oikein mitään kommentoitavaa. Julkisuuden henkiköitä tulee meidän tapahtumiimme. Ei tässä ollut mitään tarkoituksellista.

Vainion oman näkemyksensä mukaan hänet oli nostettu mediakuutiolle kerran ottelun aikana. Pöyhönen ei osannut sanoa tarkkaan, oliko Vainio nostettu kerran vai useampaan otteeseen näytölle.

– Näin minä ymmärsin, että kerran. Voi olla, että on ollut useammankin kerran, mutta näin minä olen käsittänyt, Pöyhönen sanoo.

– Kuulin, että tällainen vieras meillä pelissä on. Olin tietoinen, että hänet nostetaan (mediakuutiolle) muiden julkisuuden henkilöiden ohella. Mutta ei mitään sen ihmeempää asiassa.

Tekisittekö asiassa jotain näin jälkeenpäin katsottuna toisin, jos voisitte?

– No, tuota. Totta kai varmasti tätä asiaa harkittaisiin suurella vakavuudella.

Pelicansin ja Tapparan finaalisarja on ensi kertaa katkolla torstaina Tampereella. Tappara johtaa finaalisarjaa voitoin 3–1.

Lue myös:

    Uusimmat