Ilveksen Jani Nyman, 19, tykitti hattutempun, Petri Kontiola Tapparan sankarina – näin SM-liigassa pelattiin lauantaina

Ilveksen Jani Nyman, 19, hurjana Nokia Arenalla: hattutemppu alle kahteen erään 1:54

Jääkiekon SM-liigassa lauantain kierroksella ohjelmassa oli täyden seitsemän ottelun kattaus.

Kierroksen helmi pelattiin Helsingissä, missä sarjakolmonen IFK isännöi kärkinippu Tapparaa.

Otteluun saatiin dramatiikkaa, kun HIFK tuli kolmannen erän loppuhetkillä tasoihin. Ratkaisu syntyi jatkoajalla, kun perjantaina Tapparan paitaan palannut Petri Kontiola napautti kiekon nuottaan.

Kirvesrinnoille 3–2-voitto.

Tampereella Ilves oli aluksi vaikeuksissa sarjan jumbojoukkuetta SaiPaa vastaan, kun Janne Naukkarinen vei vieraat nopeasti johtoon.

Ilveksellä tahtipuikkoa heilutti 19-vuotias huippulupaus Jani Nyman, joka tykitti hattutempun (3+0).

SaiPa kiri vielä Nymanin kolmen perättäisen osuman jälkeen maalin päähän. Valtteri Lipiäisen 5+20-minuutin rangaistus koitui kuitenkin vieraiden kannalta lopulliseksi kohtaloksi, kun Oula Palve latasi seuranneella ylivoimalla kiekon nuottaan.