SM-liiga-seura rikkoi heti kokoontumismääräyksiä salaisessa treenipaikassa – urheilutoimenjohtaja sanoo kyseen olevan yksilöharjoittelusta

SM-liiga-kiekkoilijoiden kauden jälkeinen loma päättyi maanantaina ja työ kohti uutta kautta alkoi. Vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi perinteiset joukkueharjoitukset eivät ole mahdollisia, kun hallitus on kieltänyt yli kymmenen hengen kokoontumiset. MTV Urheilun tietojen mukaan Mikkelin Jukurit on rikkonut näitä linjauksia. 

Jääkiekkoilijoiden pelaajayhdistys SJRY otti viime viikolla voimakkaasti kantaa pienryhmäharjoitteluun, jonka se tyrmäsi pelaajien turvallisuuden vaarantamisena. 

Seurat ovat pyrkineet rakentamaan pelaajilleen yksilöllisiä harjoitusohjelmia, mutta kaikilta kokoontumisilta ei ole vältytty. 

MTV Urheilun saamien tietojen mukaan Mikkelin Jukurit aloitti harjoituskautensa tiistaina ja paikalle oli kerääntynyt seitsemästä kahdeksaan SM-liiga-joukkueen pelaajaa ja saman verran A-nuorten joukkueen pelaajia. Lisäksi paikalla olivat valmentajat, yhteensä noin 20 henkilöä. Harjoitukset ovat jatkuneet tuon jälkeen ryhmissä. 

MTV Urheilun perjantaina puhelimitse tavoittama Jukureiden urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari kiistää tiedon. Holtarin mukaan Jukurit on järjestänyt pelaajiaan varten 3 500 neliömetrin liikuntatilan, jossa harjoitella. Seurapomo sanoo, että tilassa harjoittelee kolmesta neljään pelaajaa kerrallaan, eivätkä pelaajat harjoittele pienryhmissä.

Holtarin mukaan kyseessä on vapaaehtoinen ohjattu yksilöharjoittelu. 

– Mitä minä tänä aamuna kysyin, he ovat pitäneet miesmäärän aisoissa. Siellä on pystytty toimimaan sillä tasolla kuin on alun perin suunniteltu, eli puhutaan yksilöharjoittelusta. Homma on mennyt juuri niin kuin on pitänytkin. Treeniyksityisyys on löytynyt sellaiselle harjoittelijalle, joka on siellä halunnut käydä.

Holtari kertoo, että Jukurit on konsultoinut asiassa seuran lääkäriä, joka on konsultoinut virustautien eksperttiä.  Näin on pyritty löytämään turvallinen tapa toimia. 

– Minulla on se käsitys, että kolmesta neljään pelaajaa, jotka eivät saavu yhteiskuljetuksella, vaan liukuvana, eivät käytä pukeutumistiloja ja treenaavat turvallisten etäisyyksien päässä toisistaan. Olemme erityisen tarkkana ja huolissamme siitä, että ei riskeerata pelaajien terveyttä eikä uhmata viranomaisten määräyksiä. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

A-nuorten joukkueen harjoittelusta samassa tilassa Holtari kuitenkaan osannut kertoa tarkemmin. 

– En tiedä, miten A-nuorten ensimmäiset treenit ovat menneet. Tällä hetkellä kaikki ajatukset ovat liigajoukkueen asioissa. 

Hetken kuluttua Holtari soittaa takaisin kysyttyään tarkennuksia asiaan fysiikkavalmentajilta. Seuran A-nuoret ovat harjoitelleet samassa tilassa. 

– Siellä on käynyt myös muutamia A-nuorten pelaajia, mutta liukuvana koko päivän aikana turvallisesti. Siellä on niin paljon tilaa, että osa pelaajista ei ole edes treenin aikana nähnyt toisiaan. Se on niin laaja tila, että pystymme toimimaan turvallisesti, Holtari sanoo.

– Jos siellä on kolmesta neljään liigan pelaajaa, jossain päin rakennusta voi olla kolmesta neljään A-nuorten pelaajaa, ja silti on kymmeniä metrejä tilaa eri suuntiin. Se on ollut hyvin turvallista toimintaan. Se on edelleen ykkösprioriteetti tässä.

Valmentajat ovat olleet pelaajien käytettävissä tarvittaessa.

– Jos valmentaja on käynyt paikalla, hän on käynyt esimerkiksi nuoren pelaajan pyynnöstä näyttämässä suorituksen tekniikan tai liikeradan.  

Viikko sitten julkaistussa Länsi-Savon jutussa Holtari sanoi, ettei harjoituksiin tule valmentajia. MTV Urheilun tietojen mukaan Jukurien päävalmentaja Marko Kauppinen on ollut paikalla treeneissä.  

Holtari ei suostu paljastamaan, missä tilassa Mikkelin Jukurit harjoittelee.

– Emme ole nähneet syytä kertoa meidän treenipaikkaa, seurapomo summaa.

MTV Urheilun tietojen mukaan Jukurien harjoituspaikka on Sport Forum. 

Lue myös:

    Uusimmat