Mainos

MTV seuraa PS:n kesäkokousta: Slunga-Poutsalo tuomitsee valtuutetun uhkailun

Perussuomalaisten puoluesihteeri peräänkuuluttaa avointa keskustelua ja tuomitsee uhkailun.

Keuruulainen, vastaanottokeskuksen tuloon myönteisesti suhtautunut valtuutettu Milla Rautanen on kertonut perheensä kohdanneen uhkailua. 

- Se on täysin vastenmielistä ja kuvottavaa, sanoo perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo

Hän kommentoi asiaa MTV Uutisille vähän ennen perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokouksen alkua Kotkassa. 

Keuruun kaupunginhallitus päätti eilen ottaa kielteisen kannan vastaanottokeskuksen perustamiseen lakkautetun varuskunnan tiloihin. 

"Pitäisi pystyä keskustelemaan myös erimielisten kanssa"

Slunga-Poutsalo kertoo seuranneensa kärjistynyttä keskustelua pahalla mielellä. 

- Nyt olisi avoimen keskustelun paikka kunnissa paikallisesti ilman minkäänlaista leimojen heittelyä puolin ja toisin.

Millainen vastuu johtavilla poliitikoilla ja on siitä, kuinka kärjistynyttä keskustelu ja kielenkäyttö on? Kantavatko perussuomalaiset vastuuta? 

- Tottakai kannamme vastuuta, mutta samalla täytyisi myös pystyä keskustelemaan erimielisten kanssa. Tässä itsekin aiheuttamieni viimeaikaisten kohujen aikana on tullut paljon palautetta siitä, että on hyvä, kun joku sanoo ääneen sen eri mieltä olevan kannan. 

Puoluesihteeri sanoo kuulleensa uhkailusta myös muualla Suomessa. 

- Tätä on ollut puolin jos toisin ja se on surullista.  

Käytät paljon tällaista ”puolin ja toisin” -ilmaisua eli aina on yhtä paljon kaikkea. Onko oikeasti niin, että vastaanottokeskuksiin tai maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuvat ihmiset esimerkiksi uhkailisivat vastapuolella olevien ihmisten perheitä? 

- Kyllä tällaista viestiä on tullut minun korviini. Viimeaikainen keskustelu on leimahtanut siihen luokkaan, että perussuomalaisten rivijäseniä ja kunnanvaltuutettuja pidetään itsestäänselvästi ihmisvihamielisinä. 

"Vastuu sijoituspaikkojen löytymisestä on kaikilla"

Slunga-Poutsalo ei ota selkeää kantaa siihen, pitäisikö kuntien suhtautua myötämielisemmin keskusten tuloon. 

- Se on aina kuntakohtainen tilanne, sillä tilat ja mahdollisuudet ovat erilaisia. Valtuustoissa pitää pystyä keskustelemaan asiallisesti.  

Turvapaikanhakijoita on joka tapauksessa Suomessa koko ajan enemmän ja heidät on sijoitettava johonkin. Slunga-Poutsalon mukaan vastuu ratkaisujen löytymisestä on kaikilla. 

- Se on meidän kaikkien vastuulla. Jotain on tehtävä, koska rajoja ei voi laittaa kiinni niin, että ovelta passitettaisiin ulos. Tilanne on tosi vaikea ja kuvastaa sitä, miten ihan yhtäkkiä on jouduttu yllättävän tilanteen eteen.  

"Hukkuneiden lasten kuvat eivät vie keskustelua eteenpäin"

MTV Uutiset kysyi Slunga-Poutsalolta, onko hän nähnyt verkossa monia järkyttäneitä kuvia Välimereen hukkuneista lapsista. 

- Tottakai olen, jokainen meistä on varmasti törmännyt näihin kuviin.

Millaisia tunteita ne herättävät? 

- Ihan hirvittävän pahoja ja surullisia tunteita. En ihmettele sitä, että näitä halutaan jakaa ihmisten tietoisuuteen, mutta toisaalta se ei auta tätä keskustelua yhtään eteenpäin. Jokainen meistä kärsii näiden hukkuneiden lasten puolesta, Slunga-Poutsalo sanoo.  

Hän kertoo oman perheensä antavan apua kriisikohteisiin paikan päälle. 

- Meillä perheessä on ollut tapana auttaa kehitysmaihin lapsia. Meillä on ollut kummilapsia ympäri maailmaa ja olemme antaneet tukea paikallisille naisyrittäjille. Näemme, että se paikallinen tukeminen on kaikista tärkeintä,  koska jokainen halaa sinne omaan kotimaahansa. 

MTV Uutisten toimittaja Salla Vuorikoski seuraa perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokousta paikan päällä. Tapahtumia voi seurata sekä MTV.fi:ssä että Twitterissä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.