Immonen syyttää mediaa ajojahdista – PS-ministeriltä viesti kohukansanedustajalle

Onko monikulttuurisuus ongelma perussuomalaisille? 7:40

Perussuomalaisten puoluekokoukseen valmistautuva työ- ja oikeusministeri Jari Lindström (ps.) otti aamun Huomenta Suomessa kantaa puolueen kansanedustajan Olli Immosen syytöksiin median ajojahdista.

Immonen kertoi eilen, että häntä ja hänen lähipiiriään on uhkailtu.

Immonen julkaisi reilu viikko sitten Facebookissa monikulttuurisuutta vastustavan englanninkielisen päivityksen, joka johti muun muassa mielenosoituksiin monikulttuurisuuden puolesta.  Immonen syytti Facebookissa kohusta mediaa.  

– Kyllä tässä on syytä sysissä ja sepissä. Mun mielestä kun ei itse lähde siihen ääriajatteluun, mediakin ottaa asian asiana. Suurin osa mediasta käyttäytyy ihan asiallisesti, itsellä ei ainakaan ole mitään tällaisia kokemuksia. Mutta joku voi kokea, että hänen ajatuksilleen ei tule vastakaikua ja vastapuolelle ehkä tulee, oikeusministeri Lindström totesi.

"Väkivallanteot tuomittavia"

Kesäkuussa Olli Immonen esiintyi Eugen Schaumanin haudalla otetussa valokuvassa yhdessä joidenkin uusnatsijärjestö Suomen Vastarintaliikkeen jäsenten kanssa.

Monien esittämään vaatimukseen, ettei hallituspuolueen kansanedustajalla pitäisi olla mitään tekemistä Suomen Vastarintaliikkeen kaltaisen järjestön kanssa, Lindström vastasi seuraavasti:

– Ilman muuta tällaiset väkivallanteot ovat tuomittavia. Perussuomalaiset ei missään nimessä halua olla tekemisissä tällaisten väkivaltaa harrastavien järjestöjen, yhteisöjen kanssa. Se on aivan selvä asia.

Lindström kielsi väitteet siitä, että perussuomalaisten edustajat ovat vältelleet Immosen puheiden tuomitsemista säilyttääkseen äärioikeistolaista ajattelua edustavia kannattajiaan.

– Perussuomalaiset on kasvanut muutamassa vuodessa valtavalla vauhdilla. Puolueeseen on tullut paljon kannattajia ja paljon kannattajia on lähtenyt. Ne on kokeillut, onko tämä se reitti, mistä pääsee tuomaan ääriajatuksia eteenpäin. Perussuomalaiset on tehnyt sävelen selväksi, että ei ole. Tämä ei ole kansanliike, joka perustaa ajattelunsa vihalle ja väkivallalle, Lindström painotti.

Ennakkoluulot vievät keskustelua

Työ- ja oikeusministerin mukaan maahanmuutosta on kuitenkin voitava keskustella monipuolisesti.

– Ongelma vaan tuntuu olevan, että - ei pelkästään perussuomalaisissa vaan yleisestikin - kun keskustelu alkaa, se menee äärilaitoihin. Se ei johda mihinkään ja menee riitelyksi ja syyttelyksi.

– Vaalien alla tulee valtavasti palautetta, että maahanmuuttajille maksetaan sitä ja tätä ja tota. Sitten kun yrittää selvittää oikeasti faktoja, se on hankalaa. Minä en ainakaan lähde millään huhuilla tuomitsemaan tai ampumaan ketään.  

Lindström myöntää, että ennakkoluulot kuljettavat usein maahanmuuttokeskustelua.

– Paras tapa hälventää ennakkoluuloja on puhua naamatusten eikä huudella aidan yli. 

Lue myös:

    Uusimmat