Slovakian kiekkotähtien kärsivällisyys loppui – uhkaavat boikotilla

Slovakian huippujääkiekkoilijat uhkaavat kieltäytyä maajoukkuetehtävistä, jos maan kiekkoliiton johdossa ei tapahdu muutoksia. 

27 Slovakian huippupelaajaa, mukaan lukien NHL-tähdet Zdeno Chara, Marian Hossa ja Marian Gaborik, ovat lähettäneet slovakialaisen Dennik-sanomalehden mukaan maan jääkiekkoliitolle kirjeen, jossa he ilmaisevat tyytymättömyytensä Igor Nemecekin johtaman liiton toimiin.

Nemecek valittiin uudelle puheenjohtajakaudelle, vaikka entistä huippupelaajaa Richard Lintneriä, joka on tehnyt töitä Slovakian jääkiekon muutoksen eteen jo pitkään, pidettiin vaalin suosikkina. Muutama päättäjä muutti kuitenkin kantansa viime hetkellä. Heistä toinen valittiin liiton pääsihteeriksi vaalin jälkeen.

Pelaajien kärsivällisyys korruptiosta syytettyä liiton johtoa kohtaan on nyt lopussa.  

– Viimeisin puheenjohtajavaali osoitti koko Slovakialle sen, että liittoa ei johdeta sääntöjen ja reilun pelin hengessä, pelaajat kirjoittivat. 

– Me emme halua nimiämme liitettävän nykyiseen liittoon, koska se toimii reilun pelin sääntöjen vastaisesti, luki kirjeessä, jota voi pitää boikottiuhkauksena maajoukkuetehtäviä kohtaan. 

Lähde: hockeysverige.se

Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Yle. 

Lue myös:

    Uusimmat