SM-liigassakin säkenöinyt puolustaja teki KHL-sopimuksen – Ruotsin kiekkopomo reagoi: "En halua uskoa"

SM-liigassakin pari kautta sitten loistanut ruotsalaispuolustaja Robin Press on tehnyt jatkosopimuksen KHL-seura Severstal Tsherepovetsin kanssa. Ruotsin jääkiekkoliiton pääsihteeri Johan Stark ei meinaa uskoa näkemäänsä.

KHL tiedotti verkkosivuillaan Pressin solmineen jatkosopimuksen Severstalin kanssa. Viime kaudeksi Lukosta KHL:ään siirtynyt Press on yksi harvoista eurooppalaisista, joka on jatkamassa KHL:ssä Venäjän sotatoimista huolimatta.

Tuore uutinen otettiin Ruotsin jääkiekkoliitossa epäuskoisena vastaan.

– Yllätyin, kun luin tästä. Minun oli vaikea uskoa sitä, enkä halua uskoa sitä vieläkään, Ruotsin jääkiekkoliiton pääsihteeri Johan Stark kommentoi Expressenille.

Stark työtovereineen on tehnyt viime kuukaudet aktiivisesti töitä, jotta ruotsalaispelaajat pääsisivät irti ennen Venäjän aloittamaa sotaa solmituista KHL-sopimuksistaan. Tämän vuoksi Pressin päätös tuntuu erikoiselta.

– Emme ole olleet yhteydessä heihin, joten emme voi sanoa, miten heidän ajatusprosessinsa on sujunut. Tämä tuntuu oudolta ottaen huomioon, että olemme käyttäneet niin paljon aikaa vuoropuheluun lakimiesten ja IIHF:n kanssa, jotta ruotsalaiset pelaajat saataisiin sieltä pois.

On hyvinkin todennäköistä, että jatkosopimuksen myötä Robin Press suljetaan Ruotsin maajoukkueen toiminnasta kokonaan. Lopullinen päätös tehtäneen Starkin kesällä.

Press pelasi Lukossa kausina 2019-21. Jälkimmäisellä kaudellaan Press valittiin kauden parhaaksi puolustajaksi ja pelaajaksi.

Lue myös:

    Uusimmat