Mainos

Slovakialle uusi presidentti

Hallituskoalition ehdokas Rudolf Schuster on voittamassa Slovakian presidentinvaalit, arvioi slovakialainen tv-asema illalla. Schuster sai Markiza tv-aseman ovensuukyselyssä 53,5 prosenttia äänistä. Ovensuuskysely julkistettiin sen jälkeen kun äänestyshuoneistot olivat sulkeutuneet kello 23 Suomen aikaa.

Schuster oli selvä ennakkosuosikki Slovakian lauantaisten presidentinvaalien toisella kierroksella, jolla hänen kilpailijansa oli entinen pääministeri Vladimir Meciar. Vaalien vViralliset tulokset ilmoitetaan huomenna puoliltapäivin. Vaalien kerrottiin illalla sujuneen ongelmitta. Kello 16:een mennessä paikallista aikaa uurnilla oli käynyt puolet äänioikeutetuista. Schusterin kanssa vaalien toiselle kierrokselle selviytyi entinen pääministeri Meciar.

Slovakiaa hellivä lämpö - päivällä mittarit kipusivat 30 asteeseen - saattoi paikallisten viestimien mukaan suosia Meciaria, kun häntä vastustavat kaupunkilaiset lähtevät maaseudulle nauttimaan auringosta.

Uudistusmieliset syrjäyttivät Meciarin viime syksynä, mutta hän teki vahvan paluun presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella, jolloin hän keräsi yli 37 prosenttia äänistä. Schusterin äänisaalis oli runsaat 47 prosenttia. Slovakia on ollut ilman presidenttiä yli vuoden.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.