Skrapat esiin, yöpakkasia luvassa etelää myöten – katso loppuviikon sääennuste!

4:47
Ulkoilukelit hellivät meitä loppuviikosta – katso tuore sääennuste

Meteorologi Jenna Salmisen mukaan loppuviikko näyttää koko maassa kokonaisuudessaan hyvältä myös ulkoilukelien puolesta. Katso viikonlopun sääennuste yllä olevalta videolta! 

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja mtv.fi.

Tulevina aikaisina aamuina kannattaa oikeastaan kaikkialla Suomessa varautua siihen, että auton tuulilasia täytyy skrapailla – yöpakkasia saattaa nimittäin esiintyä Etelä-Suomea myöten.

Päiväksi kuitenkin lämpenee, kun aurinkoisilla ja poutaisilla alueilla lämpötila kohoaa 10–15 asteen paikkeille. 

– Itse asiassa pohjoisessakin on aika lämpöinen loppuviikko – sielläkin ollaan kymmenen asteen vaiheilla, Jenna Salminen toteaa sääkarttojen äärellä MTV Uutiset Liven lähetyksessä.

Viikonloppuna kannattaa ulkoilla

Salminen uskaltaa luvata, että kaikkialla Suomessa on loppuviikon aikana omat aurinkoiset hetkensä. 

– Ainakin ennusteen pohjalta voidaan todeta se, että kannattaa lähteä ulkoilemaan etenkin, jos se tarkoittaa itselleen sitä, että auringon pitää mielellään paistaa, meteorologi vinkkaa. 

Perjantai kuitenkin saattaa jo henkiä tulevaa, epävakaisempaa säätä, sillä maan länsiosissa saattaa esiintyä paikoittaisia tihkusateita ja pilvisyyttä. Pilvisyys lisääntyy hieman lauantaina samalla, kun matalapaine lähestyy Suomen länsirannikkoa.

– Myös idän puolella on sadetta liikkeellä ja se voi sunnuntaita kohti pyörähtää yllekin asti, Salminen sanoo sääkartoilta matalapaineiden liikkeitä havainnollistaen. 

Suomi on siis kahden matalapaineen välissä – mitä se mahtaa tarkoittaa alkuviikon sään osalta? Katso Jenna Salmisen sääennuste karttakuvineen jutun alussa olevalta videolta! 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja