Skottinäyttelijä viimeisestä puhelusta: Williams yritti sanoa hyvästi

Skotlantilainen koomikko ja näyttelijä Billy Connolly on muistellut hänen ja elokuussa kuolleen Robin Williamsin viimeiseksi jäänyttä puhelua.

Näyttelijä Robin Williams löydettiin kuolleena asunnostaan San Franciscosta elokuussa. Pian kuoleman jälkeen kävi ilmi, että aiemmin muun muassa masennuksesta kärsinyt näyttelijä oli hiljattain saanut diagnoosin Parkinsonin taudista.

Parkinsonin tauti on liikehäiriösairaus, johon liittyy vapinan lisäksi liikkeiden hidastumista ja lihasjäykkyyttä. Williams ei kuitenkaan ollut ollut valmis kertomaan asiasta vielä julkisuuteen.

Willamsilla oli kuitenkin kohtalotovereita sairauden kanssa ja yksi heistä oli skotlantilainen koomikko Billy Connolly, 71. Connolly on kertonut The Telegraph -lehdelle keskustelleensa aiheesta usein Williamsin kanssa.

– Puhuimme paljon taudista. Hän soitti minulle ja sitten vertailimme diagnoosejamme. Hänen sairautensa oli vasta aikaisessa vaiheessa, aivan kuten minunkin, se oli huolestuttavaa, Connolly kertoo.

Usein puheluissa koomikot kertoivat välittävänsä toisistaan paljon. Ystävien viimeiseksi jääneessä puhelussa tunnelma oli kuitenkin ollut erityinen.

– Vasta myöhemmin havahduin siihen, että Robin yritti varmasti sanoa minulle hyvästi. Puhelun loppua kohti hän muuttui niin tunteelliseksi.

– Viimeisen puhelun lopuksi hän sanoin “rakastan sinua kuin veljeäni”. Vastasin tietäväni tämän, jolloin hän vielä varmisti. ”Oletko varma, että tiedät?” Vastasin myöntävästi. Robin aina murehti niin monia asioita.

Connollylla diagnosoitiin Parkinsonin tauti noin vuosi sitten. Hän ei anna oireiden kuitenkaan vaikuttaa liikaa elämään.

– Toisinaan en pysty soittamaan banjoani yhtä hyvin kun ennen. Vasen käteni ei liiku enää niin hyvin. En anna sen kuitenkaan rajoittaa elämääni, kyse on vaan pikku töyssystä matkallani.

Lue myös:

    Uusimmat