Skoda VisionS: katumaasturi tsekkiläisellä luonteella

Skodan myyntivalttina on sekä Octavian että Superbin kohdalla se, että kuluttaja saa paljon autoa kiinnostavaan hintaan. Sama linja jatkuu ensi vuonna Suomeen saapuvan isohkon katumaasturin kanssa.

Geneven autonäyttelyssä juuri esitelty VisionS on vielä konsepti, mutta kun autoon kuvittelee normaalit ovenkahvat sekä poistaa siitä pari muuta konseptiautolle tyypillistä yksityiskohtaa, tuotantoversion ulkonäkö on helppo päätellä.

Auton tuleva nimi on vielä salaisuus, mutta se on 4,7-metrisenä selvästi isompi kuin Yeti. Tämä näkyy sisätiloissa. Takapenkillä on hulppeat jalkatilat. Tavaratila on sekin 5-paikkaisessa versiossa jättikokoa, vetoisuutta on peräti 720 litraa. Tarjolle tulee myös 7-paikkainen versio.

Konseptiauton erikoisuus on ensi kertaa Skodaan saatava hybriditekniikka. Uuden konsernijohdon myötä myös Skoda ja Seat ovat saamassa entistä nopeammin autoihinsa sitä samaa teknologiaa, joka on toistaiseksi ollut vain Audin ja VW:n käytössä. Konseptia vie 1,4-litrainen ja 156-hevosvoimainen bensaturbo, jonka tukena on kaksi sähkömoottoria: pienempi etuakselilla (54 hv) ja hieman tehokkaampi (115 hv) taka-akselilla. Auto on siis nelivetoinen.

Varsinainen tuotantoversio esitellään syksyllä Pariisin autonäyttelyssä, ja Suomeen autoja on lupa odotella ensi vuoden alussa.

Lue myös:

    Uusimmat