Skoda esitteli ensimmäisen sähköautonsa, mukana langaton lataus – huomaatko, mitä puuttuu?

Skoda on esitellyt Shanghain autonäyttelyssä konseptiversion tulevasta sähkömallistaan. Autoa odotetaan myyntiin vuonna 2020.

Skoda Vision E on kahdella sähkömoottorilla varustettu nelivetoinen coupemaasturi. Sen toimintamatkaksi lupaillaan 500 kilometriä.

Skodan mukaan autoa on mahdollista ladata langattomasti esimerkiksi autotallin lattiaan asennettavan latausalustan avulla. Langattomallakin latauksella akkujen luvataan latautuvan tyhjästä täyteen yön aikana.

Vision E:ssä ei ole lainkaan sivupeilejä, vaan ne on korvattu kamerajärjestelmällä. Euroopassa lainsäädäntö ei toistaiseksi mahdollista peilittömiä autoja, mutta esimerkiksi Japanissa ne ovat pian todellisuutta. Maa hyväksyi peilien korvaamisen kameroilla viime kesänä.

Muita erikoisuuksia ovat muun muassa sivuttain kääntyvät istuimet sekä kaapparimalliset takaovet. Auto kykenee myös tason 3 autonomiseen ajoon eli se selviytyy ruuhkista ilman kuljettajan apua, pitää kaistansa, väistää ja ohittaa. Se osaa myös etsiä parkkipaikan ja pysäköidä täysin itsenäisesti.

Skoda on ilmoittanut tuovansa markkinoille viisi sähköautoa vuoteen 2025 mennessä. Ensimmäinen ladattava hybridi nähdään vuonna 2019.

Lähde: Skoda

***

Tältä näyttää uusi Skoda Kodiaq -katumaasturi 1:26

Lue myös:

    Uusimmat