Skeittiporukka rullasi Nuorgamista Hankoon Ukrainan hyväksi – tällainen oli 1 414 kilometrin rutistus

Skeittiporukka rullasi Nuorgamista Hankoon Ukrainan hyväksi – tällainen oli 1 414 kilometrin rutistus 1:13
Katso kooste matkan loppurutistuksesta! (Video: Nuko1414)

Nuorgamista Hankoon rullannut skeittiporukka on saapunut määränpäähänsä. Seurue saapui Hankoon keskiviikkoiltana 16. elokuuta.

Skeittarit rullasivat 20 päivässä Suomen halki kerätäkseen varoja Ukrainalle. Matka alkoi Norjan rajalta 28. heinäkuuta ja päättyi eilen Hankoon. Projekti kantaa nimeä Nuko1414.

Skeittaajat pysyivät aikataulussaan, mutta kilometrejä kertyi odotettua enemmän. Skeittari Joonas Heinonen arvoi, että totuuden mukaisempi kilometrimäärä lähentelee 1 600 kilometriä projektin nimessä mainitun 1 414 kilometrin sijaan. Se tekee 80 kilometrin rullausta laudan päällä päivässä. Heinonen kokee projektin onnistuneena, vaikka tiukkaa se tekikin. Kaikki neljä skeittaria pääsivät ”suht ehjänä” maaliin asti.

– Siinä ylittyi sen verran paljon limitti, että aika äärirajoilla kiskottiin. Sen kyllä tuntee jaloissa, kertoo Heinonen.

Tarkkaa dataa matkan pituudesta ei vielä ole, mutta porukka aikoo laskea sen manuaalisesti, sekä puhelinsovelluksilla.

Teippiä ja itsensä psyykkaamista

Matka ei ollut helppo, fyysinen rasitus ja mentaalinen puoli tekivät tiukkaa skeittarille. Jo alkumatkasta Heinosen akillesjänne kipeytyi. Jalkoja teipattiin YouTube-videoiden ohjeilla, ja neuvoja teippaukseen saatiin myös yleisöltä. Myöhemmin Heinosen lonkat kipeytyivä ja kaksi muuta skeittaria saivat kipuja polviinsa.

– Kyllä siinä mietitytti, että pystyykö tai uskaltaako vetää vai seuraako siitä jotain vakavampaa, kuten tulehdustilaa kehoon, kertoo Heinonen.

Matkan rutistus ei myöskään ollut helppoa henkisesti. Hän kertoo, että itseään oli psyykattava joka aamu nousemaan laudan päälle.

Skeittari kokee, että ilman yhtä tsemppaavaa porukkaa matkan taittaminen olisi voinut olla hyvinkin erilaista. Tiimihenki säilyi reissun ajan ja koettelemus "hitsasi porukan yhteen".

Loppurutistus sateessa

Matkan loppurutistukselle liittyi mukaan myös muita, muun muassa skeittikonkari Mikko ”Rad Mike” Koski ja Big Brotherista tuttu Kristian "Krisu" Heiskari. Loppumatka taittui sateessa ja myös mukaan liittyneet saivat makua Nuko1414:n matkasta, jonka varrelle on mahtunut kosteita ilmoja.

Hangossa skeittiporukkaa odotti lämmin vastaanotto. Skeittarit toivotettiin tervetulleiksi kukkien ja halausten kera. Noin bussilastillinen yleisöä huusi ja tsemppasi seurueen saapuessa määränpäähän.

– Oli hienoa, että sellainen vastaanottokomitea oli paikalla sellaisella kelillä, kuvailee Heinonen.

Nuko1414 ilmoitti saapumisestaan määränpäähän myös Instagramissa.

30 000 euron potti Ukrainalle

Vaikka skeittarit saapuivat maaliin, projekti ei ole ohi. Tempauksella saatiin kerättyä huimat lähes 30 000 euroa Ukrainan hyväksi. Summasta 16 000 euroa muodostuu yksityshenkilöiden lahjoituksista ja loput sponsoreilta, sekä muilta tahoilta.

Ukrainaan on lähdössä kolme rahdillista tavaraa ja niiden kuljetukset on jo tilattu. Lisäksi Ukrainaan lähetetään synnytysbussi, hammaslääkäriaseman sisältävä linja-auto sekä terveyskeskuksen sisältävä bussi.

Skeittarit aikovat päivittää sosiaalisen median tileilleen materiaalia rahtien lähettämisestä. Päivityksistä lahjoittajat näkevät, mitä lajoituksilla on saatu aikaan ja minne rahat konkreettisesti menevät.

Tällä hetkellä Heinosella ei ole suunnitteilla Nuko1414:n kaltaisia tempauksia, mutta hän on avoin uusille seikkailuille, jos hyvä visio tulee mieleen. Skeittaamaan hän ei tänään lähde.

Lue myös:

    Uusimmat