Rullalautailijoille valmistellaan omaa lukiolinjaa – "Skeittikulttuuri on olennainen osa nykyistä Tamperetta"

6:49
Suomen suurin skeittitapahtuma Helride järjestettiin kesällä Helsingin Suvilahdessa.

Uuden skeittaukseen painottuvan lukiolinjan valmistelu etenee Tampereella. Linjan toiminnan on tarkoitus alkaa elokuussa 2021.

Tampereen kaupungin elinvoima- ja osaamislautakunta päätti 9. lokakuuta, että skeittilukiolinjan opetussuunnitelman laatiminen aloitetaan osana Sammon keskuslukion opetussuunnitelmaa.

Kaupungin tiedotteen mukaan uuden linjan on tarkoitus aloittaa toimintansa Sammon keskuslukiossa elokuussa 2021, kun valtakunnallisen lukiouudistuksen mukaiset uudet opetussuunnitelmat tulevat voimaan.

Suunnitelman taustalla on elinvoima- ja osaamislautakunnassa helmikuussa 2019 käsitelty valtuustoaloite, johon lukiokoulutuksen vastauksessa suhtauduttiin myönteisesti.

Skeittaajien edustajat sekä lukiokoulutuksen ja Sammon keskuslukion johto ovat tavanneet useaan otteeseen ja aloittaneet skeittilukiolinjan suunnittelun.

Tapaamisissa on käsitelty skeittaajien parissa tehtävää taustakartoitusta sekä arvioitu resursointitarvetta.

– Skeittikulttuuri on olennainen osa nykyistä Tamperetta, mistä kuuluu suuri kiitos kaupungin aktiiviselle skeittaajayhteisölle. Lukiosuunnitelman avulla voimme viedä tätä työtä yhdessä edelleen eteenpäin, toteaa apulaispormestari Jaakko Stenhäll.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja