Skandaali olympialaisissa – kultamitalit ratkaistaan järjettömällä ajankohdalla: "Se on vain sen vuoksi, jos he olisivat finaalissa"

Ruotsalaiset ovat ihmeissään, kun jalkapallon naisten olympiafinaali ratkaistaan perjantaina Japanin aikaa kello 11. Yksikään aiempi turnausottelu ei ole alkanut niin aikaisin.

Aikaisintaan ottelut ovat alkaneet kello 16.30 Japanin aikaa. Ruotsin ja Kanadan välillä pelattavan loppuottelun alkamisaika johtuu todennäköisesti yhdysvaltalaisesta TV-yleisöstä. Yhdysvalloissa ottelu pelataan parhaaseen katseluaikaan illalla. 

Yhdysvallat puolestaan pelaa pronssiottelussa torstaina Australiaa vastaan. Ottelu käynnistyy paikallista aikaa klo 17, jolloin Yhdysvalloissa on aamuyö. Ruotsalaisyleisölle tilanne on sama loppuottelun kohdalla. Finaali käynnistyy Ruotsin aikaa kello 4 aamuyöstä. 

– Se on vai sen takia, että jos Yhdysvallat olisi finaalissa. Se tuntuu turhauttavalta, kun mennään heidän kellonsa mukaan, joten olisi ymmärrettävää, jos sitä muutettaisiin. Sitä ei kuitenkaan todennäköisesti tehdä, Ruotsin Caroline Seger totesi Sportbladetille. 

– Tilanne on sama molemmille, joten täytyy vain hyväksyä se ja yrittää valmistautua aikaiseen ajankohtaan ja korkeaan lämpötilaan, Seger jatkoi. 

Ruotsin jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Peter Gerhardsson ei ole sen kummemmin pohtinut, että miksi ottelu on asetettu pelattavaksi aamupäivällä.

– En usko, että EM- tai MM-finaalia pelattaisiin sellaiseen aikaan, Gerhardsson sanoi.

Gerhardssonille kerrottiin Segerin ajatuksesta, että kyse olisi Yhdysvalloista ja siitä, että ajankohta olisi sopinut heille paremmin.

– Hm, okei, mielenkiintoista... Ruotsissa se on neljältä aamulla? Voin kuvitella, että silloin ei tule mitään suurta juhlaa, Gerhardsson totesi.

Ruotsin maalivahtitähti Hedvig Lindahlilla ei ole henkilökohtaisella tasolla mitään ongelmaa ottelun alkamisajan suhteen. 

– Pelaan yleisesti paremmin aamulla kuin illalla. Olen aamuihminen. Se on minulle hyvä asia, Lindahl kertoi.

Lindahlin sukulaisilla on puolestaan melkoinen mietintä edessään. 

– Uskon, että monet aikovat katsoa, muuten saa katsoa uusinnan. Perheeni tekee ehkä niin, koska pikkusiskoni menee seuraavana päivänä naimisiin, joten se olisi suvulleni liian pitkä päivä. Toivon, että kaikki katsovat meitä suorana, he ovat auttaneet meitä todella paljon, joten haluan lähettää kaikille ison kiitoksen, Lindahl päätti. 

Ruotsin ja Kanadan välinen olympiafinaali pelataan perjantaina Suomen aikaa kello 5. Yhdysvallat ja Australia kohtaavat pronssiottelussa torstaina kello 11.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja